Subsidie voor duurzaam maken woningen

gevelisolatie-2010[1]Wie zijn eigen koophuis wil isoleren met bijvoorbeeld dak- en spouwmuurisolatie of een zonneboiler aanschaft kan van de gemeente een subsidie tot 15% van de investering krijgen, tot een maximum van 1.000 euro per woning. Ook de provincie kent een interessante subsidieregeling.

Deze subsidieregeling geldt voor energiebesparende maatregelen bij bestaande woningen. Ook aanbrengen lagetemperatuurverwarming, hoogrendementglas (HR++) en vloerisolatie (geen bodemisolatie) komen er voor in aanmerking. In de gemeentelijke pot zit nog € 35.000. Als dat geld op is, stopt ook de subsidiëring. euro.

Maatregelen kunnen overigens niet worden uitgevoerd voordat er subsidie is verleend. Wie zijn woning wil renoveren en verduurzamen naar het niveau ‘energieneutraal’ kan subsidie bij de provincie aanvragen.

Sinds 1 januari is de Provincie Noord-Holland gestart met de subsidieregeling Duurzaam renoveren. Die is bestemd voor verhuurders en particuliere woningeigenaren die hun woning(en) binnen Noord-Holland laten verduurzamen naar het niveau ‘energieneutraal’ of ‘nul op de meter’.

De subsidie dekt 20% van de kosten bij een verbouwing vanaf € 25.000 en bedraagt per woning maximaal € 7.000 voor een renovatie tot het niveau ‘Energieneutraal’ en maximaal € 10.000 voor het niveau ‘Nul op de meter’. Totaal is er € 1.000.000 beschikbaar. Dat geld wil de provincie gelijk verdelen onder verhuurders en bezitters van koopwoningen. Verhuurders

mogen meerdere woningen verduurzamen, maar het maximale bedrag waar zij voor in aanmerking komen is € 50.000. Voor appartementencomplexen geldt ook een maximum van € 50.000. Zie: www.noord-holland.nl/subsidies.

 

 

Lees ook:Weer subsidieronde voor energiemaatregels
Lees ook:Subsidieloket provincie voor 40 regelingen landelijk gebied
Lees ook:Rijksmonument Kruiskerk: 30 mille subsidie van NH
Lees ook:Weer subsidiepot voor energiebesparing in woningen
Lees ook:Nieuwe subsidieronde energiebesparende voorzieningen

Eén reactie op “Subsidie voor duurzaam maken woningen

  1. frank bikker

    Als je een koophuis hebt, krijg je subsidie en als je in de sociale sector woont en men gaat het daar doen, krijg je huurverhoging. Ik dacht dat iedereen belasting betaalt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.