OCA wil wethouder voor ouderen

 

Cor Spinhoven

Cor Spinhoven

De fractie van de Oderencombinatie Amstelveen (OCA) betreurt het dat noch jongeren-, noch  ouderenbeleid specifiek tot de verantwoordelijkheid van één der wethouders behoort. En vooral dat in de zogenoemde Kadernota, met de contouren voor de komende begroting, nergens over de noodzaak van bouwen (van aangepaste woningen) voor ouderen wordt gesproken.

Een derde van de bewoners in Amstelveen is 55 jaar of ouder en de komende jaren stijgt dat aandeel in de populatie alleen maar, zei fractievoorzitter Cor Spinhoven woensdag bij de behandeling van die nota.

Juist nu het Rijk wil dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, moet de gemeente er bij corporaties en particuliere eigenaren veel meer op aandringen voor ouderen te bouwen, vindt Spinhoven. Hij wees er ook op dat de gemeente geen ruchtbaarheid heeft gegeven aan de regeling ‘Van groot naar beter’ van corporatie Eigen Haard. Die houdt in dat bewoners van eengezinswoningen die naar een kkeibere woning willen – vaak een flat – en boven de 65 zijn in aanmerking kunnen komen  voor een sociale huurwoning. Mits zij  minder dan 33.600 euro per jaar verdienen.

De regeling is volgens Spinhoven in het leven geroepen omdat verhuizen naar  een flat vaak gepaard  gaat met een gorse huurverhoging. De betrokkenen krijgen ook een verhuisvergoeding van € 4500.  OCA wil dat de gemeente aan de regeling meer bekendheid geeft.

Lees ook:Steeds meer 55-plussers op woningmarkt
Lees ook:CDA wil lening ouderen voor zelfstandig wonen
Lees ook:OCA: ‘Zelfredzaamheid is ordinaire bezuiniging’
Lees ook:Wietplantage opgerold aan Grote Beer
Lees ook:Weer wietplantage opgerold

Eén reactie op “OCA wil wethouder voor ouderen

  1. gerben

    OCA heeft een punt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.