‘Iedereen die dat wil moet in Amstelveen kunnen wonen’

groenlinks01[1]logo_pvda[1]‘Hoe zorgen we ervoor dat iedreen die in Amstelveen wil wonen er ook kán wonen?” Die vraag weerspiegelt de opvatting van de PvdA en GroenLinks. Zij willen dat er voldoende betaalbare woningen, vooral voor starters en ouderen, zijn. In hun open brief, waarmee zij lijsttrekkers van alle partijen uitnodigen deel te nemen aan een debat over het onderwerp, constateren zij dat in de lokale politiek uiterst verschillend wordt gedacht. `Aan de ene kant van het spectrum staat de VVD, die in haar verkiezingsprogramma schrijft dat zij geen enkele sociale huurwoning meer wil bouwen. Aan de andere kant van het spectrum staat de SP, die huren tot norm verheft en vindt dat 40 procent van alle woningen in Amstelveen sociale huurwoningen zouden moeten zijn. De standpunten van de andere partijen bevinden zich tussen deze twee uitersten.”PvdA en GroenLinks constateren dat jongeren eindeloos op wachtlijsten voor woonruimte staan. “Ouderen zien hun kinderen noodgedwongen vertrekken uit de regio, omdat ook starterswoningen onbetaalbaar zijn. Ouderen zien geen alternatief voor het te grote en te dure huis waarin zij wonen, omdat er te weinig seniorenflats en toekomstbestendige woningen zijn.” Over al die aspecten willen de twee partijen graag met hun collega’s in debat.

Lees ook:Lijsttrekkker VVD: ‘er zijn al genoeg sociale woningen
Lees ook:‘Weinig concrete aanpak woningmarkt’
Lees ook:Frits Barend leidt lijsttrekkersdebat over wonen
Lees ook:Verkiezingscampagne GroenLinks start op Uilenstede
Lees ook:VVD: al genoeg sociale woningen in Amstelveen

Eén reactie op “‘Iedereen die dat wil moet in Amstelveen kunnen wonen’

  1. Hans van der Liet

    De vrome wens van Groen Links en PvdA doet me denken aan de slogan van de Tegenpartij van Jacobse en Van Es (een creatie van Van Kooten en De Bie): “Geen gezeik. Iedereen rijk.”

    Interessant overigens dat de SP huren tot norm verheft en eigendomsvorming tot uitzondering wil degraderen. Maar dat zal wel passen in de strategie om de armen vooral arm te houden, want dan blijven ze lekker SP stemmen. Bovendien staat het partijkader in Amsterdam bekend om zijn huisjesmelkerij (de eigen sociale woning werd daar illegaal tegen grof geld onderverhuurd aan rijkeluis-studenten). Ja, de SP is een zeer sociaal voelende partij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.