Ruim 700 woningen plat op Uilenstede

Als de gemeenteraad akkoord gaat worden op Uilenstede 724 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw, hoewel niet alle bewoners het met die ingrijpende reconstructue eens zijn. Onderdeel ervan is de bouw van een VU Guesthouse. De woonkwaliteit wordt verhoogd door een deel van de wooneenheden samen te voegen tot grotere eenheden. Het aantal woningen in het gebied blijft in beginsel gelijk. Er kunnen nog 25 woningen extra worden toegevoegd, als VROM een verklaring van geen bezwaar daarvoor afgeeft.Het plan is de woonruimte toe te wijzen aan studenten die staan ingeschreven aan een universiteit of hogeschool. Daarnaast heeft de corporatie DUWO plannen voor de toevoeging van maximaal 4000 m2 onderwijsvoorzieningen, horeca, sociaal maatschappelijke voorzieningen en overige bedrijvigheid. De openbare buitenruimte wordt opgeknapt.

Het staat allemaal in de nota van uitgangspunten en de nota Visie Wonen op Uilenstede, waarover bewoners zicht hebben uitgesproken. Beide worden nu met de resultaten van die inspraak aan de raad voorgelegd. Volgens de gemeente was het aantal inspraakreacties beperkt. Onder meer had met moeite met de beperking van het aantal woningen als gevolg van Schiphol. Ook bestaat er zorg over de geldende parkeernorm en de tijdelijke huisvesting en verhuisregelingen. Verder zijn er bezwaren tegen dat op termijn alleen studenten in het noordelijk deel een woning kunnen huren. DUWO en VU (universiteit met meeste studenten op Uilenstede) zijn tevreden over de nota's.

Uitgangspunt is dat de samenwerkende partijen Uilenstede weer tot een studentencampus maken, die ook nadrukkelijk bij de stad hoort. Geen besloten, maar een aantrekkelijke levendige campus als onderdeel van het ‘stedelijk weefsel', waarbij andere gebruikers welkom zijn.

Lees ook:Uilenstede wordt ´open´ campus met VU
Lees ook:Deel VU verhuisd naar campus Uilenstede
Lees ook:Eisen herontwikkeling Uilenstede geformuleerd
Lees ook:Eerste nieuwe woningen Uilenstede opgeleverd
Lees ook:Internationale inschrijfdag Uilenstede: 600 studenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.