Verkoop woningen uitbreiding Westwijk van start

De verkoop van de eerste 199 woningen in Westwijk 2, de uitbreiding van de bestaande zuidelijke wijken, gaat zaterdag 14 oktober beginnen. Het project is ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM en Rabo Vastgoed. In totaal gaan die twee er 900 woningen bouwen. Ook komen er voorzieningen als een medische praktijkruimte, kerk, jongerencentrum, een park met water en sport- en ontspanningsmogelijkheden, speelplekken, kinderopvang en zorgwoningen.

Aan de oostkant loopt de bebouwing vloeiend over in het polderlandschap van de Bovenkerkerpolder. De ontwikkelingscombinatie Westwijk Zuid-Oost maakte met architect Jeroen Frerichs, de Stedenbouwkundige Dienst Amstelveen en Richard Colombijn, de supervisor van de gemeente, het stedenbouwkundig plan.

Westwijk2 heeft typisch Amstelveense woonkenmerken: ruimte, klasse, groen en rust. De Amstelveense sfeer met veel groen en water wordt in dit deel van de Westwijk voortgezet. Westwijk2 bestaat uit twee delen die worden verbonden door een uitgestrekt, parkachtig gebied met een centraal gelegen plas met daarbij sport- en ontspanningsruimten. Aan de zuidkant van de plas wordt een ‘eiland’ aangelegd met zes luxe vrijstaande woningen.

De verkoop begint met 199 woningen in veld 1, 2 en 3, in het westelijke gedeelte van Westwijk2 dat grenst aan de bestaande Westwijk. Van de vijf architecten die erbij zijn betrokken, hebben B.A.G. Architecten uit Amsterdam en Bokstijn Architecten uit Doetinchem de eerste twee velden ontworpen. Beide bureaus transformeerden op de tekentafel de tijdloze en degelijke jaren ’30-bouwstijl naar een eigentijdse variant die past bij het Amstelveen van nu.

In veld 1, 2 en 3 worden zowel rijtjeshuizen als twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen aangeboden in de prijsklasse van circa € 280 tot € 705 duizend euro. Het merendeel van de woningen bestaat uit eengezinswoningen tot ca. € 400.000.

De woningen worden zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur gepresenteerd in tennis- en badminton centrum De Kegel aan de Bovenkerkerweg 81. Geïnteresseerden kunnen hier verkoopdocumentatie en een inschrijfformulier afhalen. Vanaf maandag 16 oktober 9.00 uur kunnen geïnteresseerden de verkoopdocumentatie ophalen bij de drie verkopende makelaars: Ludenhoff Groep, Lunshof Makelaardij en Real Flex Estate (Rabobank Amstelveen).

De woningen worden toegewezen door middel van een notariële loting, uitgevoerd door Notaris Mr. F. Bentum van notariskantoor Smith Bentum Amson in Amstelveen. De loting wordt begin november afgerond waarna ingelote belangstellenden een uitnodiging van de makelaars krijgen het huis van hun voorkeur te kopen.

Remco Pols, Wethouder Wonen, heeft er na zijn aantreden in 2003 voor gezorgd dat in het plan Westwijk2 ook 14 ‘zeer goedkope’ eengezinswoningen worden opgenomen. Die kosten € 167 duizend euro en zijn bestemd voor starters op de eigenwoningmarkt. Kopers die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang. Ook deze woningen zullen door middel van een loting worden toegewezen en verkocht. Dat gebeurt in november.

Lees ook:Eerste woningen Westwijk Zuidoost verloot
Lees ook:Honderden gegadigden voor 55 koopflats
Lees ook:Ingeloten voor starterswoning kunnen naar kijkdag
Lees ook:Loting eerste koopwoningen voor starters
Lees ook:Open dag woonproject Greenzzz in Westwijk

73 reacties op “Verkoop woningen uitbreiding Westwijk van start

  1. Anita Milton

    Hallo ,

    Ik xou graag wilen weten wanneer de bouw van deze woningen start, en wanneer het ongeveer klaar moet zijn.
    Met vriendelijke groet,
    Anita Milton

      /   Beantwoorden  / 
  2. S.Wagenaar

    Mevrouw Milton, deze informatie kunt u waarschijnlijk wel vinden op de website http://www.westwijk2.nl. Anders vindt u daar iig de contactinformatie van de projectontwikkelaar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jeroen

    De informatie staat niet op de website of in contactinformatie van de projectontwikkelaar. Dit toch essentiële informatie?????
    MvG,

    Jeroen

      /   Beantwoorden  / 
  4. Suzanne

    Volgens de verkopend makelaar begint de bouw nog dit jaar. Op de website van de gemeente Amstelveen staat:

    “Het is de bedoeling dat de eerste paal geslagen zal worden op 20 november 2006. De totale ontwikkeling zal met circa 200 woningen per jaar ongeveer vier jaar in beslag gaan nemen.”

    Zie: http://www.amstelveen.nl/web/show?id=81729&langid=43

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rafael

    Wel jammer dat er zo weinig betaalbare woningen voor starters komen. Kan me nog een artikel van een jaar geleden in het A’veens nieuwsblad herinneren waarin het tegendeel werd beweerd. Maar goed, politics is a dirty business.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert

    Ik vindt de bedragen niet normaal. Als starter moet je minimaal een hypotheek van 270000 ophoesten! Amstelveen jaagt de jonge startende mensen de stad uit en ze doen er geen ene r**t aan! Zolang het imago van Amstelveen maar hoog gehouden wordt. Ik begin het hier eigenlijk spuugzat te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. B. Stacheldraht

    Heeft u aan die achterlijke VVD te danken.
    De volgens Rutte zogenaamd de enige “sociale” partij in Nederland?
    Vrije markt van huurhuizen (dankzij huurbeleid van Dekker) zal de prijs van koopwoningen nog veel verder doen opdrijven. Deze koppeling tussen huur en koop bestond al eerder, maar zal zich door dit beleid steeds sterker manifesteren, vooral in de randstad. Kopen zit er hier voor (modale) starters niet meer in, dus worden de starters de gemeente uit getreiterd. De VVD speelt de toch al niet betrouwbare bouw- en aannemerswereld leuk in de kaart. Hun gezamenlijke motto is: “The sky is the limit”. CDA heeft zijn betrouwbaarheid evenzeer verloren nu zij dit voor de sociale democratie gevaarlijke spelletje op een christelijk onwaardige wijze slaafs hebben zitten meegespeeld. Dit Kabinet wordt bedankt!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Ja, het is weer zover! Het CDA wordt een onchristelijke politiek verweten. Nou, het is nu eenmaal zo, dat ook niet iedereen in een Mercedes kan rijden. En zo kan ook niet iedereen in Amstelveen wonen. Daar kan de gemeente wel iets aan doen (en dat gebeurt ook), maar de mogelijkheden (ruimte, geld) zijn nu eenmaal beperkt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jeroen

    Robert met een hypotheek van 270000 kom je er niet. Dit is de kale prijs voor de woning.
    zonder Bouwrente, notaris, meerwerk etc etc.
    Ik wil best meer betalen om in Amstelveen te wonen, maar het blijft vreemd dat er een prijsverschil is met de nieuwbouw in west van meer dan 100.000 Euro voor het zelfde aantal m2.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Jeroen

    Weet iemand hoe het zit met de loterij?
    Leuk hoor een brief van de notaris, maar hij is niet duidelijk. Is in het lotnummer nu wel of niet de rangoorde “deels” al bepaald.
    Maw als men lotnummer 1000 heeft, zijn dan de kansen al vekeken? Westwijk2 vind ik een mooi project, maar aan informatie en duidelijkheid richting klant ontbreekt het aan alle kanten. (Wat voor verwarming mag ik verwachten? Wat is wel en niet mee genomen? Wat zijn de +/- verwachte oplever data? en nu een brief met lotnummer (of is het de keuze volgoorde?).
    Pffff ik vraag niet veel alleen duidelijkheid. MvG Jeroen

      /   Beantwoorden  / 
  11. Johan Th. Bos

    Van een niet-christelijke partij, die om volstrekt onduidelijke redenen zich wel christelijk noemt, mag je geen christelijk geluid verwachten. Het is misschien een partij van religieuze waarden en normen, maar dat heeft niets met het Evangelie van Jezus Christus te maken. Hets is bij het CDA dan ook geen enkel probleem ongelovigen als Kamerlid toe te laten.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Men kan in de politiek dezelfde uitgangspunten als het CDA(rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid, publieke gerechtigheid en solidariteit) hebben, zonder zelf christen te zijn. Zoals men die uitgangspunten ook kan hanteren indien men bruine ogen, rood haar of een bril heeft. Of iemand naar de moskee, de synagoge of de kerk gaat laat mij in zoverre onverschillig, mits die persoon zich in zijn politieke keuzes maar laat leiden door de juiste principes. Daarin is het CDA apert anti-discriminatoir.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Johan Th. Bos

    Precies. Wat u ‘de juiste principes’ noemt zijn dus niet gebonden aan het Evangelie. Het verhaal over solidariteit, publieke gerechtigheid etc. hoor ik ook van humanisten, socialisten enzovoort. Plak daar dan niet het etiket christelijk op, want ongelovigen denken dan dat christen zijn overeen komt met wat het CDA is en doet. Als niet in Christus geloven voor u hetzelfde is als bruine ogen of rood haar hebben, bevestigt dat alleen maar wat ik al dacht.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Hans van der Liet

    Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ook niet-christenen volgens de juiste principes kunnen handelen. Maar dat maakt die principes nog niet on-christelijk; evenmin maakt dat een partij die op basis van die principes handelt on-christelijk. En dat wordt het CDA dus te pas en vooral te onpas verweten. Het is als met een voetbalclub: daar heb je ook mensen die er geen lid van worden om te voetballen, maar vanwege de gezelligheid, uit loyaliteit of vanwege het saamhorigheidsgevoel. Maar daarom blijft het nog wel een voetbalclub, ook al zijn niet alle leden voetballers!

      /   Beantwoorden  / 
  15. B. Stacheldraht

    reactie op nr. 12

    Lees maar eens het artikel in NRC (blz 7) van vandaag: “Premier is schuldig aan verloedering” van Thomas von der Dunk.
    Wat doet de waarheid dan pijn…aaaiii!!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Hans van der Liet

    Ach, de zieleroerselen van meneer Von der Dunk (door mij altijd consequent Von der Eigendunk genoemd) maken al heel lang geen enkele indruk meer op mij. Volgens mij is hij destijds uit Duitsland gevlucht omdat ze hem zelfs daar niet meer pruimden. Het volk zal op 22 november a.s. oordelen en, als de peilingen niet bedriegen, de juiste keuze weten te maken. Hora est!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Voor alle duidelijkheid: de uitwijk naar Nederland werd door zijn vader geïnitieerd. In zoverre profiteert zoontje Thomas van de zogeheten “Gnade der späten Geburt”.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Johan Th. Bos

    Ja, als u de Gemeente van Christus al vergelijkt met een voetbalclub, pas zeker het CDA wel in dat beeld. Het Evangelie is niet primair een stelsel van normen en waarden, zoals dikwijls wordt gesuggereerd, draait om een Persoon. Tevelen tooien zich met Zijn naam zonder Hem te kennen, lijkt mij. En dat is voor het CDA geen enkel probleem. De vraag is: hoe kan een niet-christen een op het Evangelie gebaseerde boodschap uitdragen, al dan niet in de Tweede Kamer. Dat kan alleen als dat Evangelie wordt versmald tot een algemeen ethisch verhaal. En daarvoor is geen CDA nodig.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Hans van der Liet

    Politiek is nu eenmaal geen religie en religie geen politiek. Het CDA is een partij die het Evangelie neemt als richtsnoer voor zijn politieke handelen. Als er mensen zijn die – zij het vanuit een ander uitgangspunt – tot dezelfde conclusies komen wat betreft de gewenste politieke keuzes, dan des te beter. En dat er geen CDA nodig is om politiek te bedrijven op christelijke grondslag, daarover denken een heleboel mensen toch ietsje anders. Daarvan kunt u zich straks op 22 november weer overtuigen. Uw wel erg strikte leer zou inhouden, dat ook homo’s niet voor het CDA in de Kamer mogen zitten, hetgeen ik een even abjecte als verkeerde opvatting vind.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Johan Th. Bos

    Precies. Hoewel? Religie stelt nooit iets voor. Is traditie, geen levend geloof. Juist in religie past misschien nog wel zo’n interreligieus stelsel van waarden en normen. Maar laten wij zeggen: geloof is geen politiek en omgekeerd. Waarom sleept het CDA dan die C in de politiek? Maak er dan Religieus Democratisch Appel van (RDA), want als christelijke partij is het CDA echt een lachertje, nee een huilertje.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Hans van der Liet

    Het CDA is voortgekomen uit drie christelijke partijen, dat is alvast een hele goede reden. Dat religie nooit iets voorstelt, is een opmerking die ik voor uw rekening laat, maar die ikzelf niet vind getuigen van veel respect voor de vele mensen die aan hun religie veel steun en troost ontlenen. En persoonlijk ervaar ik mijn religie, het rooms-katholicisme, wel degelijk als levend geloof. Wij “slepen” de C in de politiek omdat we vinden dat je bij het maken van politieke keuzes je zou moeten laten leiden door het evangelie, zulks vanuit de overtuiging dat men zo tot een politiek komt die recht doet aan de vier boven beschreven uitgangspunten. Men kan anders net zo goed een PvdA-er vragen waarom hij meent het socialisme in de politiek te moeten slepen.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Johan Th. Bos

    Maar u zegt zelf: religie is geen politiek en omgekeerd. Houd ze dan ook uit elkaar. Als u toch weer de (verwaterde) C in de poltiek sleept, begrijp niet hoe dat valt te rijmen met uw mening dat religie een politiek behoort te zijn. Onduidelijkheid is het kenmerk van het CDA, dus ik neem het u niet kwalijk.

      /   Beantwoorden  / 
  23. Harry

    Johan en Hans, dit gaat helemaal niet meer over westwijk2! Start je eigen topic en ga lekker verder ruzien.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Hans van der Liet

    Ik dacht: laat ik de horizon van de Amstelveners eens wat verbreden!

      /   Beantwoorden  / 
  25. Sabine

    Heren, omdat het nu toch al in richting geloof en politiek gaat – kan iemand mij misschien uitleggen welk soort “kerk” er op de voorzieningenstrook in Westwijk2 zal verrijzen? Dan blijven we toch weer even bij het eigenlijke onderwerp. Bij voorbaat dank voor de toelichting.

      /   Beantwoorden  / 
  26. Hans van der Liet

    Als u de geloofsrichting bedoelt: ik meen een kerk van de PKN. Maar of dit een gotische, romaanse of anderssoortige kerk wordt, dat weet ik niet.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Sabine

    Bedankt voor de informatie, ik wacht het af.

      /   Beantwoorden  / 
  28. Sabine

    In de krant stond dat maandag 20 november de eerste paal de grond in gaat in Westwijk2. Graag zou ik dit willen zien. Helaas miste ik de vermelding van het tijdstip, weet hier iemand iets van? Bij voorbaat dank!

      /   Beantwoorden  / 
  29. Jeroen

    Jammer, dat het niet meer over westwijk2 gaat. Gelieve hier geen politieke of geloofs draad van te maken. Dit onderwerp gaat over Westwijk2 en u overtuiging, mag wat mij betreft naar een ander draadje (ik zeg het nog netjes). MvG, Jeroen

      /   Beantwoorden  / 
  30. Merijn

    Jeroen en anderen,
    De eerste paal is puur voor de show geslagen. Daarna is de heimachine weer weggehaald. (ik heb een foto uit het Amstelveens weekblad mocht iemand geinteresseerd zijn).
    Er wordt nu verder gewerkt aan de grondwerkzaamheden. Verwachting is in januari echt met heien te beginnen.

    Lotnummer: die brief van de notaris is inderdaad je lotnummer en volgnummer van de volgorde waarin de huizen worden aangeboden. Als dit lotnummer lager is dan het aantal woningen dat je hebt ingevuld op het blauwe formulier dan ben je van een woning verzekerd. Anders is het even afwachten of er mensen vooraan afvallen. De makelaar nodigt mensen op volgorde van de lotinglijst uit. Je krijgt de eerst beschikbare woning van je lijst aangeboden.
    Ik ben gelukkig ingeloot (zie mij springen) en heb een gesprek bij de makelaar gehad. Er wordt mij een kavel aangeboden. Op dat moment kan je ook een informatiemap ophalen bij de makelaar. Daarin staan bouwtekeningen, een voorbeeld van een contract, technische beschrijving (er komt vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping). Keuken is vrij te kiezen en er is een lijst met meerwerk opties bijgeleverd.
    Ik ga op 9 december tekenen.
    Ik woon in de buurt en ga 1x per week eens kijken hoe het vordert.
    In het contract wordt gezegd dat ze er 300 werkbare dagen over mogen doen vanaf het moment dat de grondlaag ligt. Dat is dan ergens midden tot herfst 2008!

    Jeroen, welk lotnummer heb jij? Ik hoor graag als andere mensen ook zijn ingeloot. De westwijk site zal logins krijgen en een forum voor de aanstaande bewoners. Dat zij dit zelf regelen is een teken dat zij niet bang zijn voor vereniging van aanstaande kopers.

    Merijn

      /   Beantwoorden  / 
  31. Wendy

    Wij hebben lotnummer 62. Vorige week gebeld met de makelaar en we staan op de reservelijst varierend van 11e tot 16e plaats. Dus de kans dat we alsnog ingeloot worden achten wij niet erg groot. Afwachten maar !:[Deze week ingeschreven voor het volgende project in Amstelveen. Erg benieuwd wat ons lotnummer daarvoor wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  32. Merijn

    Hey wat gek. Hoeveel huizen hadden jullie ingevuld?
    Zaten jullie in categorie?
    Want ik weet van de makelaar dat er in categorie 1 53 inzendingen waren. (daar was ik er 1 van). Dus ik neem aan dat ze doorgeteld hebben.

    Ik heb 100 kavels ingevuld. Dan heb je namelijk altijd kans op een huis als je een lotnummer onder de 100 hebt. Dan kan je als je ze toch niet kan betalen alsnog afwijzen, maar dan krijg je wel de mogelijkheid.
    Als mensen de financiering niet rondkrijgen dan valt die persoon af. Lang niet iedereen die iets aangeboden krijgt zal ook ja zeggen. Ik geloof dat het percentage dat afvalt iets van 30% is. Dus als je 11e op de reserve lijst bent heb je nog wel kans.
    En ik zou dus aanraden om zo veel mogelijk kavelnummers in te vullen. Maak je je kansen alleen maar groter mee.

    Merijn

      /   Beantwoorden  / 
  33. Jeroen

    Tja, ik kwam niet eens in de buurt. Ik zat in cat. III. Met meer dan 750 gegadigden voor mij. Jammer. Misschien doe ik nog mee met WestWijk ZuidWest, maar de criteria zijn daar gelijk (geen kans dus). Het wordt voor mij bestaande bouw of een andere locatie. Jammer want mijn voorkeur gaat uit naar nieuwbouw in Amstelveen of Buitenveldert.

    Grt, Jeroen.

      /   Beantwoorden  / 
  34. Merijn

    Jammer te horen dat je zo’n hoog nummer hebt. Dan ben je erg hoog uitgeloot. Want er waren in totaal 1070 aanmeldingen. En 53 in categorie 1. Zullen er denk ik zo’n 150 in categorie 2 geweest zijn.
    En er zijn nu bijna 200 mensen voor je van de lijst. Dus dat schuift nu op. En als je de volgende keer lager uitgeloot wordt heb je prijs. Een vriend van zat ook in cat 3 en is ingeloot voor nieuwbouw aan de legmeerdijk.
    Ook bouwen ze heel veel nieuwe woningen in Aalsmeer. Ik zou als ik jou was het nog een keer proberen. Want WW ZW komen ook weer zo’n 200 woningen. Nooit geschoten, altijd mis.

      /   Beantwoorden  / 
  35. Wendy

    Wij zitten cat 2; met lotnummer 62 en ingeschreven op 12 woningen. Bij het 2e project zagen we dat we in cat 1 vallen. Daar gaan ze uit van de kale huur zonder servicekosten. Bij dat project hoef ook geen bouwkavels op te geven. (komt pas na de loting) Bij de eerste loting stond dat niet duidelijk vermeld en hebben wij cat 2 opgegeven huur incl servicekosten. Moet wel zeggen dat de vraagprijzen erg hoog zijn, maar goed dan woon je wel Amstelveen. Aan deze gemeente hangt nu eenmaal een duur prijskaartje.

      /   Beantwoorden  / 
  36. Harry

    Wij hebben gekeken naar de huizen in de prijsklasse 280000 euro. Ik stond helemaal versteld over het feit dat er openslaande deuren in de keuken zitten?! Het keukenblok is al klein en door de openslaande deuren kan er niet uitgebreid worden. Architect wil er niet vanaf stappen. Tevens heb je overal vloerverwarming. Ik heb op internet gekeken en daar staat dat je geen vloerverwariming moet nemen als hoofdverwarming! Om een maximaal rendement uit de vloerverwarming te krijgen moet je eigenlijk in je hele huis plavuizen nemen. Ik heb gepast. Voor dit geld verwacht ik iets meer.

      /   Beantwoorden  / 
  37. Norbert

    Wij zijn ingeloot en hebben inmiddels ook al getekend. We hadden lotnummer 204! We zijn benieuwd wanneer er een officieel forum de lucht in gaat. Het zijn dure woningen, maar wel met een luxe uitstraling. Tegenwoordig zie je ook weleens wat anders…Overigens kun je voor minder al bijna geen bestaande woning meer kopen. Althans niet in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  38. Merijn vd Meer

    Norbert, ook gefeliciteerd! Dat officiele forum zal wel even duren denk ik. Gaat meestal niet zo snel, maar is wel een goede zaak. Ben alleen iets minder gerust op het feit dat GroenLinks wil dat de bouwer gaat wachten voordat het besluit in februari genomen is (zie Amstelveens Nieuwsblad). Dat is dan gelijk 1 maand uitstel terwijl ze nog niet eens begonnen zijn. Grr.
    En je hebt gelijk voor minder geld heb je in Amstelveen geen woning. En het is een mooie en degelijke bouwstijl. en vrij luxe uitgevoerd: overal vloerverwarming, vrijstaande zijmuren en dat scheelt behoorlijk in de gehorigheid.
    Op mijn bouwtekening stopt het raam aan de voorkant ongeveer 90cm boven de grond, dus ik ga zeker een aanrechtblad voor die raamkant nemen, anders heb je te weinig ruimte in de keuken zoals Harry aangeeft.

    Ik heb overigens met een ingewikkelde formule nu uitgerekend hoe groot de schaduwen in de tuin zullen komen van het huis aan de overkant. Dan kan ik daar rekening mee houden met mijn tuinontwerp. Dat is al aardig gevorderd. Meerwerk heb ik ook al bepaald wat ik neem. Ik doe niet de uitbouw, want die is wel erg duur.

      /   Beantwoorden  / 
  39. Norbert

    Merijn wat is jouw bouwnummer? Ben benieuwd?

      /   Beantwoorden  / 
  40. arnold

    WAAR BLIJFT DIE LOKALE ZENDER RTV A

      /   Beantwoorden  / 
  41. Merijn vd Meer

    Norbert, 246 en die van jullie?

      /   Beantwoorden  / 
  42. Jur

    Hallo, interessante informatie lees ik hier allemaal. Wij hebben na lotnr. 123 te hebben gekregen onze eerste voorkeur, bouwnr. 2.38 gekocht! We wonen al in de Westwijk en de keuze was, mede gezien de hoge prijzen, niet eenvoudig. Toch hebben we besloten er voor te gaan. Wat wel vervelend is is dat wij op de hoek geen dakkappel aan de zij- en voorkant mogen plaatsen. Wie heeft daar nog meer last van?

      /   Beantwoorden  / 
  43. Arjen Göbel

    ben met u eens dat de huizenprijzen tegenwoordig niet gering zijn. Het is echter wel belangrijk te beseffen dat die prijzen omgekeerd op en neer gaan met de hypotheekrente en dat je ‘maandlasten’ ongeveer altijd hetzelfde zijn. 15 jaar geleden kocht je een rijtjeshuis voor pakweg 200.000 gulden (dus ongeveer 90.000 euro), bij een hypotheekrente van pakweg 8%.

    Nu betaal je (meer dan) 2 keer zoveel, maar de rente ligt rond de 4-5 %.

    U blijft natuurlijk gelijk hebben dat de prijzen zo hoog zijn. Ik denk dat er door diverse partijen flink wordt verdiend aan grond, bouw etc.

      /   Beantwoorden  / 
  44. Merijn vd Meer

    Jur,
    gefeliciteerd met de woning. Wij zijn bijna buren! Ook ik heb last van dat een dakkapel als hoekwoning niet mag. Het rare is dat de fuchsiarode en zijderode hoekwoningen wel een dakkapel hebben. Dus het argument van stevigheid geloof ik niet helemaal. Maar goed een dakkapel geeft ook verhoogde kans op lekkages.
    O ja, de westwijk2 site is aangepast en je kan nu zien welke kavels er al verkocht zijn.
    Ik heb gisteren een pakket van HSB ontvangen. Als je bouwnummer 238 tot 290 hebt moet je voor 12 januari de ruwbouw opties aangeven evenals of je een buitenkraan wilt.
    Maar Amstelveen blijft duur en je krijgt er wel een hele nieuwe moderne woning voor. Met vloerverwarming op begane grond en eerste verdieping. Goed geisoleerd etc. Dus je energiekosten zijn lager dan een woning van 20 jaar oud. Over 20 jaar gaat je dat wel geld opleveren.
    Ik denk dat ik binnenkort ga kijken of ik een site kan maken met de fotos die ik al genomen heb. Ik volg de bouw een beetje. Interessant om te zien hoe het zich ontwikkeld.

      /   Beantwoorden  / 
  45. Jur

    Hallo Merijn,

    Jij hebt bouwnummer 246 toch? Ja dat is inderdaad niet ver van elkaar vandaan. Dat van die dakkapel blijf ik raar vinden. Maar goed iedereen (makelaar etc) is van mening dat dat verbod nooit in stand kan blijven. Onredelijk bezwarend enz.. Nou ja, ook zonder dakkapel een woning zeer de moeite waard.Zolder door 3 schuine kanten wel minimaal maar dan gaan pa en ma daar maar slapen. Dat van die site is een geweldig plan. Ik was al naar zoiets op zoek en toen zag ik deze blog. Ook interessant. Lijkt me ook een heel mooi buurtje worden. Hopelijk ook met veel kids…..

      /   Beantwoorden  / 
  46. Merijn vd Meer

    Jur, je hebt trouwens een zeer goede ligging uitgekozen wat zon in je tuin betreft. Ongeveer van 12 tot 19 zon in je tuin. Als de gemeente geen hoge iepen aan je linkerzijkant gaat plaatsen.
    Ikzelf heb ochtendzon in de tuin (als de beneden buren geen hoge bomen vlak bij de schutting gaan zetten). Dan vanaf 13 schaduw van de woning aan het achtereinde en dan vanaf 15:00 uur weer zon. Eerst vanaf de zijkant en dan tot een uur of 18. Misschien tot 19 uur dat hangt een beetje vanaf wat er nog aan de overkant van de straat komt. In de zomer wat minder schaduw van dat huis omdat de zon hoger staat.
    Ik ga trouwens de grond eerst laten bewerken voordat ik er planten neer ga zetten. Want ik zie nu al tijdens het afgraven dat er behoorlijk wat klein in de grond zit. En dat maakt de grond niet erg doorlatend. Mijn tuinontwerp voor de achtertuin is trouwens al af. Ben een plantenliefhebber dus vandaar dat ik deze kavel heb gekozen. Jouw kavelnummer kan ik me helaas niet veroorloven.

      /   Beantwoorden  / 
  47. Merijn vd Meer

    Als je op mijn webpagina eerst online foto album kiest en vervolgens Westwijk2 dan zie je wat van de foto’s die ik genomen heb tijdens de bouw. Ik zal zo nu en dan wat foto’s erbij plaatsen.

      /   Beantwoorden  / 
  48. Mark

    Weet iemand hoe het zit als je een bad èn een aparte douche wilt hebben in de badkamer. Volgens de meerwerklijst is dit niet mogelijk. (type Aubergine) Als je de muur een aantal centimeters verplaatst, wat gedurende de bouw geen probleem is lijkt mij, dan past het wel.

      /   Beantwoorden  / 
  49. Merijn vd Meer

    Mark, welk bouwnummer heb jij?
    Ik denk dat het heel lastig wordt om en een bad en een douche in de badkamer te plaatsen. Ik weet wel dat als de meerwerk optie er niet op staat je dit aan kan vragen bij HSB bouw. Dan gaan ze kijken of het mogelijk is en zo ja krijg je er een offerte voor. Dus je kan in elk geval proberen.
    Bij de fuchsiaroze woningen is de badkamer groter en daar kan je wel een bad en douche kwijt.

    Ik heb vandaag tegels gekeken bij wout’s tegelhandel in Amsterdam. Jammer dat ik niet al de lijst van installateurs heb. Morgen ga ik naar Lelystad keukens kijken.

    de link naar mijn website met fotos is overigens http://www.mvandermeer.com/ met de link vanuit de naam staat dat er niet zo duidelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  50. Richard

    Wat zijn trouwens de mogelijkheden voor extra werkzaamheden? Kan de keuken bijv. verplaatst worden? Is een openhaard mogelijk? Weet er iemand wat er op de eilanden achter veld 3 komt? Op het ene dacht ik 4 woningen maar op de andere?
    Enige indicate t.a.v. de verwachte oplever datum?

      /   Beantwoorden  / 
  51. Jur

    Wat de mogelijkheden mbt de keuken zijn zal je met de leverancier moeten bespreken. De “project”-leverancier is Harry de Vries Keukens te Lelystad. Deze zou per type woning een projectaanbieding hebben. Naar ik begrijp gaat Merijn vandaag keukens kijken. Merijn, ik ben ook erg benieuwd. Wat betreft de open haard: Er staat in de optielijst uitdrukkelijk vermeldt dat er tijdens de bouw geen medewerking wordt verleend aan (de voorbereidende) werkzaamhende mbt een open haard. De makelaar wist ons te melden dat de eerste opleveringen in het eerste kwartaal 2008 zouden gaan plaatsvinden. In het contract staat 300 werkbare dagen dus dat zou ongeveer kunnen kloppen. Uiteraard is het maar afwachten wat er nog gebeurt (kijk maar naar bovenkerk)

      /   Beantwoorden  / 
  52. Richard

    Bedankt voor je informatie.
    Van de week zijn we gebeld voor een optie op Fuchsiarood D1.
    Heb vandaag de info map gehaald en volgende een gesprek bij de makelaar.
    Wat is er dan met Bovenkerk?
    De tuin is op het Zuidoosten. Enig idee van hoe laat tot hoe laat de zon staat in de tuin? Tuinen zijn ongeveer 11,5 meter diep.

    Bvd.

    Richard

      /   Beantwoorden  / 
  53. Merijn vd Meer

    Richard, welke fuchsiarood heb je een optie op?
    Dan kan ik een schatting doen van het aantal zonneuren.
    Na de cedergroene hoekwoningen was 3.14 en daarna 3.36 mijn volgende keuze. Goed te horen dat ze nu met de verkoop daarvan gestart zijn. Want op de site van westwijk2 kan je zien dat er tot nu toe alleen veld 1 en 2 verkocht zijn.
    Daar beneden komt 1 eiland met dure woningen (meest links). Daarnaast komen een paar sportvelden en iets rechts daarvan willen ze een klein strandje maken.

    Vandaag keukens gekeken. De Siematic keukens zien er erg goed uit (wel duurder dan het andere merk dat ze hebben). Maar dat andere merk was kwalitatief duidelijk minder. Harry de Vries krijgt ook onze gegevens van de bouwer en zal dan ook bellen om een afspraak te maken. Maar omdat ik (en Jur ook) de meerwerk opties voor de ruwbouw al eind volgende week moeten inleveren en de opties voor de electriciteit eind week 4 wil ik nu al een idee hebben hoe de keuken kan gaan worden.
    Ik heb vandaag nog geen gesprek met een adviseur gehad. Ze gaan pas voor je uittekenen als je ook gaat kopen. Dat komt een volgende keer dus.
    Gisteren tegels gekeken bij Wout’s tegelhandel in Amsterdam (aan de transformatorweg). Veel keuze. Heb de tegels voor de badkamer boven al uitgezocht (Mosa tegel). Voor de woonkamer weet ik het nog niet.

    Opleverdatum:
    300 werkbare dagen vertaald zich naar anderhalf tot 2 jaar bouwtijd! Dus erg ruim genomen om geen schadevergoeding hoeven te betalen. Maar goed te horen dat de eerste woningen eerste kwartaal van 2008 klaar zullen zijn. Jur, daar zitten jij en ik dan als het goed is al bij.

    Bovenkerk:
    De bouw in Bovenkerk heeft nog geen toestemming van de raad. Is wel alleen een formaliteit. Omdat het college de raad twee keer toe in 1 week niet vooraf heeft geinformeerd wilde groen links en d66 dat er niet met de bouw begonnen mag worden voor de procedures gevolgd zijn. Dat wordt 7 of 8 feb besloten. Echter deze twee partijen hebben een minderheid en de rest wil er geen punt van maken. Temeer alle partijen voor het bouwplan zijn. Geneuzel van groen links dus. Niet meer op stemmen als je snel in deze nieuwbouw wilt wonen.
    Tevens is er 1! persoon die bezwaar heeft aangetekend voor de bouw in Bovenkerk. De bouw wordt daarom nu eerst een week stil gelegd. Daarna zal besloten worden of er meteen doorgegaan kan worden of dat er eerst het besluit genomen moet worden. Lang leve je medeburger!
    Het lijkt erop dat voor dit plan (ww2) dat wel allemaal in orde is. Ik ken iemand die in de raad zit en van hem hoor ik af en toe eens wat. Succes allemaal met uitzoeken van alle opties.

    Ik kan niet wachten tot een goed forum op de projectwebsite. Werkt beter dan een weblog reactie.
    Op http://www.nieuwbouw-forum.nl/?a=overzicht heb ik een forum voor westwijk laten maken.

      /   Beantwoorden  / 
  54. Richard

    Bedankt voor de uitgebreide info. Ja, we hadden westwijk2 al bijna opgegeven omdat we er niets van hoorden, gelukkig toch nog. Volgende week gaan we ook nog voor westwijk zuidwest kijken, maar dit huis lijkt ons te bevallen (zo op de tekeningen, iets anders hebben we nog niet).

    Ik heb een optie op 3.15 (dus was bijna je buurman).
    W.b.t. de badkamers etc door wie laat je deze betegelen/ bebouwen? Of kan je tegels uitzoeken en deze door de aannemer laten plaatsen? Is de keuken leverancier aan te raden?

    Groet,

    Richard

      /   Beantwoorden  / 
  55. Richard

    In de map van ons staat overigens 250 werkdagen. Iets minder dus…

      /   Beantwoorden  / 
  56. Peter

    Richard, ik begrijp dat jij al de tekeningen hebt van fuchsiarood, wij hebben een optie op zijderood, maar nog geen tekeningen. Kan jij zeggen wat de breedte is van de fuchsiarood?
    Tevens zie ik in de brochure een dakkapel op de huizen, is dit al standaard? En kan iemand iets zeggen van de prijzen van meerwerk? Wat kost een buitenkraan bijvoorbeeld, of een extra stopcontact?
    Tevens zie je in de brochure een gestippelde trapkast getekend. Zit deze er al of is dit een optie, zo ja, wat kost dit.

    Peter

      /   Beantwoorden  / 
  57. Jur

    Merijn, je zegt dat we eind volgende week de ruwbouwopties moeten doorgeven. Hoe heb jij deze mededeling gekregen? Het zal voor mij problematisch worden want ik heb nog helemaal niks retour ontvangen van HSB of wie dan ook. Wij hebben vorige week dinsdag getekend en de makelaar heeft de contracten weggestuurd. Wij hebben echter nog geen stukken retour gehad en ik verwacht die ook niet op korte termijn omdat de “bouwvak” voor HSB pas op 8 januari 2007 eindigt! Overigens moesten wij bij ondertekening van de contracten al doorgeven of we de uitbouw wilden nemen of niet. Nou ja wacht het wel even af.

    Begrijp ik goed dat Wout’s tegelhandel de projectleverancier is/wordt? Zijn er meerdere “standaardtegels” waaruit men kan kiezen of is dit maar 1 soort/kleur?

    Ben van plan om van het weekend naar Harry de Vries te rijden. Moest jij van te voren een afspraak met hen maken?

      /   Beantwoorden  / 
  58. Richard

    Peter,

    Buitenbreedte van de woning (fuschiaR) is 5.70 binnen breedte is 5.40

    - Dakkapel bij FuschiaRood is standaard, volgens mij ook bij ZijdeRood maar weet dit niet zeker. Staat in iedergeval niet in de meerwerk lijst.

    Kosten van additioneel werk:

    - Buitenkraan achter: 325
    - Kast onder de trap: 750
    - Extra dubble wandcontactdoos: 145

    Richard

      /   Beantwoorden  / 
  59. Peter

    Richard bedankt voor je snelle reactie. En klopt dat dat er zowel op de begane grond als 1e verdieping vloerverwarming komt in alle vertrekken? Is dit hoofdverwarming, kan je dat per vertrek regelen?

      /   Beantwoorden  / 
  60. Merijn vd Meer

    Jur, Ik kreeg vorige week vrijdag een meerwerklijst en een velletje met sluitingsdata. Ook voor jouw huis zal je de volgende dingen moeten aanleveren (op de badkamer na kan je de meerwerk opties kopieren uit je map) VOOR 12 januari!!!
    - ruwbouw opties onder afdeling 0
    - badkamer indeling van de woning (wel of geen bad)
    - bouwkundige wijzigingen onder afdeling 1
    - keuze voor buitenkraan voor en/of achtergevel onder afdeling 5.

    Anders vanaf 8 jan even bellen met HSB: 0299-398935 ma-do van 13-16.
    De fuchsiarode en zijderode woningen worden door een andere bouwer gebouwd. Die hoeft minder woningen te bouwen dus een kortere tijd. Ook andere meerwerk prijzen. Fuchsiarood heeft standaard een dakkapel (ook de hoek en waarom dat bij aubergine en cedergroen niet kan is mij een raadsel). Kan je op de kleine tekening in de folder zien. Zijderood heeft ook standaard een dakkapel.

    Hier zijn de meerwerkprijzen voor HSB bouw (veld 1 en 2).
    velux dakraam 1033,-
    wandcloset ipv duoblok op grond 1131,-
    wandkast onder trap naar eerste verdieping 534,-
    extra dubbel geaarde wandcontactdoos, vlakmontage (op 40cm) 164,-
    extra dubbel geaarde wandcontactdoos, halfinbouw (op 40cm) 141,-
    extra enkele wandcontactdoos op aparte groep (vlakmontage) 300,-
    extra loze leiding, voorzien van controledraad (begane vloer en eerste verd.) 91,-
    extra wandlichtpunt met schakelaar 185,-
    bedraden standaard loze leiding tot elektra aansluitpunt 231,-
    standaard loze leiding in slaapkamer bedraden voor CAI 165,-
    lichtschakelaar verplaatsen 69,-
    wandcontactdoos verplaatsen 69,-
    buitenkraan laten plaatsen voor: 510,-
    buitenkraan laten plaatsen achter: 650,-
    Uitbouw naar achteren (5,40 bij 2 meter) 29000,- !!

    Alleen Harry de Vries in Lelystad is bekend als projectleverancier. Maar die wisten nog niets. Afspraak om rond te kijken was niet nodig. Heb ook folder materiaal mee gekregen.
    Wout’s tegelhandel weet ik niet of die projectleverancier wordt. Maar die kenden mijn ouders en hebben heel veel tegels. Ik begrijp dat er nog info komt met de installateurs waar je andere tegels kan aangeven. Als standaardtegels voor de badkamer gebruiken ze o.a.witte Mosa tegels. Dus ik verwacht dat andere Mosa tegels geen probleem moeten geven. Alle andere kleuren zullen wel een meerprijs hebben.

    Jur, als je me je email stuurt mail ik je de sluitingsdatalijst.
    (email via mijn site wel te vinden).

      /   Beantwoorden  / 
  61. Merijn vd Meer

    Peter:
    Bij mij komt er in elk geval vloerverwarming op begane grond en 1e verdieping als hoofdverwarming. In de badkamer ook nog een radiator. Op zolder alleen een radiator. Het is een meerwerk optie (ruim 500 euro) om de temperatuur per vertrek te regelen. Ga ik dus wel doen, is erg handig.

      /   Beantwoorden  / 
  62. Richard

    Peter,

    Vloerverwarming is beneden en boven alleen de badkamer (in FuschiaRood) Overigens op welk perceel heb je een optie?

    Merijn, opvallend dat een aantal dezelfde soort meerwerk opties andere prijzen hebben zoals een extra dubbele wandcontact doos (verschil in percentage ruim 25%, ook de buitenkraan is nogal verschillend).

    Richard

      /   Beantwoorden  / 
  63. Merijn vd Meer

    Richard,
    goed idee. Heb de meerwerk lijst van HSB daar al ingekopieerd.

    Peter, komt omdat veld 3 door een andere bouwer gedaan wordt. Maar wel goed om te kijken. Als er een groep mensen is en de verschillen zijn te groot dan is het misschien goed om eens om verduidelijking te vragen. Want HSB bouwt meer woningen dus zou het materiaal groter en dus goedkoper moeten kunnen inkopen. Dus ik ben wel benieuwd naar een grotere prijzenlijst van veld 3.

    Even een gratis login maken en je kan aan de slag op het nieuwbouwforum.

      /   Beantwoorden  / 
  64. Richard

    Ok gaan daar verder dan.

      /   Beantwoorden  / 
  65. Hans van der Liet

    “Remco Pols, Wethouder Wonen, heeft er na zijn aantreden in 2003 voor gezorgd dat in het plan Westwijk2 ook 14 ‘zeer goedkope’ eengezinswoningen worden opgenomen.”
    Aldus de melding van de heer Bos hierboven. En ik stommerd maar denken dat dhr Pols pas in 2006 wethouder is geworden!

      /   Beantwoorden  / 
  66. Johan Bos

    Sorry, nooit te beroerd een tikfout toe te geven. U hebt er ook drie maanden voor nodig gehad om erachter te komen dat hij pas in 2006 aantrad, blijkbaar.

      /   Beantwoorden  / 
  67. Hans van der Liet

    Ja, dat is inderdaad slordig van mij. Ik moet u kennelijk wat scherper in de gaten gaan houden in 2007 :-)

      /   Beantwoorden  / 
  68. Johan Bos

    Blijkbaar weinig anders te doen.

      /   Beantwoorden  / 
  69. Hans van der Liet

    Ik hecht zo’n grote waarde aan zuivere en betrouwbare berichtgeving, dat ik er een hoge prioriteit aan toeken.

      /   Beantwoorden  / 
  70. Minke Jansen

    De beste stuurlui staan zoals gewoonlijk aan de wal. Waarom gaat mijnheer van der Liet niet zelf de journalistiek in? Dan kan hij zijn vermeende kwaliteiten aantonen en aanwenden tot algemeen nut.

      /   Beantwoorden  / 
  71. Hans van der Liet

    Helaas, helaas, ik ben gezakt voor het vak “Columns schrijven” aan het vermaarde Instituut voor Perswetenschap “Henri Knap”, zodat dit carrièrepad voor mij afgesloten bleef. Ik ben toen maar uit arren moede rechten gaan studeren. Maar zoals sommige mensen zonder verstand van zaken hun mening ten beste geven over politiek, zo acht ik mij gerechtigd af en toe dolende journalisten terecht te wijzen. Bovendien: men hoeft geen journalist te zijn om het verschil te onderkennen tussen 2003 en 2006.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.