Brandes met kinderburgemeester bij Sociaal Koken

Soc koken 6 dec - nr 2Wethouder Brandes en Kinderburgemeester Varvara bezochten vorige week samen het project Sociaal Koken, dat ij Kindercampus King al enige tijd draait. Het tweetal proefde de lunch, met gerechten uit verschillende culturen, waarmee feestelijk de eerste fase van het project werd afgesloten.

Het is gericht ouders in de wijk Bankras / Kostverloren en heeft als doel kennis met elkaars culturen of achtergronden te maken door middel van koken. Op deze manier ontstaat er een verbinding, die voor veel ouders de afgelopen weken veel positiefs heeft opgeleverd, zegt de school.

Tijdens het koken worden verschillende onderwerpen besproken, bijvoorbeeld opvoeding, thema’s die op school leven, etc. Naast Soc Koken 6 dechet oefenen in de Nederlands taal en gezond koken kunnen ouders aangeven waar ze tegen aan lopen. “Dat heeft mooie initiatieven opgeleverd, ouders weten meer te vinden in de wijk, een aantal ouders zijn gaan wandelen en in het nieuwejaar zullen ouders fietsles krijgen”, zegt wijkcoach Dyane Stam.

 Nieuwe ouders

Ook kinderen worden betrokken bij het project. Zo hebben leerlingen van Kindercampus King de gerechten kunnen proeven en in de keuken kunnen helpen.

Volgend jaar kunnen nieuwe ouders zich aansluiten bij het Project. Meer informatie: [email protected] of telefoonnummer 06-13317626

 

 

 

Lees ook:‘Sociaal koken’ in Bankras / Kostverloren
Lees ook:Kinderen zorgden voor gezond eten in Alleman
Lees ook:‘Sociaal koken’ in de wijk
Lees ook:Knikkeren met D66
Lees ook:Gratis opknapbeurt fietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.