Financieel Café XXL

Euro papiergeldDeze zomer is Vita Amstelland, onderdeel van de Alphen gevestigde organisatie Participe,  gestart met een wekelijks financieel café in Wijkcentrum Alleman. Het wordt elke eerste, tweede, vierde (en eventueel vijfde) woensdag van de maand gehouden, van 09.30 tot 12.30 uur. Daar kan men, behalve bij een maatschappelijk werker van Vita, ook terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie.

Die geeft uitleg over (het invullen van) formulieren, het ordenen van administratie, het lezen van brieven, samen een instantie bellen en nog veel meer. Als een  vraag niet onmiddellijk kan worden beantwoord, wordt men doorverwezen naar de juiste instantie.

Overigens kan iedereen kan zonder afspraak binnenlopen voor een kop koffie en een praatje met medebewoners uit de wijk. Zo komen mensen met elkaar in contact en kunnen elkaar financiële tips en adviezen geven om rond te komen met weinig geld.

Er kunnen recepten gedeeld worden die lekker en gezond zijn maar heel weinig geld kosten. Of tips voor een gratis dagje uit, goedkope vakanties etc. Zo zijn er tal van mogelijkheden waarin mensen elkaar kunnen helpen om met weinig geld een leuk en gezond leven te hebben.

Wijkcentrum Alleman is gevestigd aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. Telefoon: 020-5430440. [email protected]

 

 

 

Lees ook:Financieel café ziet na jaar bredere taak
Lees ook:Kennismaken met Syrië in Alleman
Lees ook:Zaterdag: Ontmoetingsavond in Open Hof
Lees ook:Feest wegens Vrouwendag
Lees ook:‘Sociaal koken’ in de wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.