Kerstlichtjestocht rond winkelcentrum Westwijk

Paaskerk2Te midden van de kerstdrukte bij de winkels, wordt zaterdag (21 december) van 16.00 – 18.00 uur een Kerstlichtjestocht gehouden op het Westwijkplein. Honderden lichtjes staan dan langs de kant van weg en het kerstverhaal wordt uitgebeeld. Er zijn het Romeinse soldaten, mensen bij een herberg, engelen, herders, drie koningen en een stal met Jozef en Maria met het Kerstkind, omringd door dieren. Samen vullen zij het moderne straatbeeld.

De Kerstlichtjestocht start bij scholencomplex de Overloop, Asserring 95. Via een spoor van lichtjes loopt men door het eeuwen oude Kerstverhaal. Aan het eind van de tocht worden op het Westwijkplein Kerstliederen gezongen, onder leiding van gospelzangeres Diane Ranselaar. Er staat warme chocolademelk en glühwein met een kerstkransje voor iedereen klaar. De route is geschikt voor zo wel klein als groot en rolstoelvriendelijk, zegt de organisatie. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat de parkeerruimte rond het Westwijkplein beperkt is.

De lichtjestocht kon worden georganiseerd door subsidie van Paaskerk ,Wijkplatform Westwijk, Protestantse Gemeente Amstelveen, Albert Hein Westwijkplein, Van Kerkwijk Piano’s Amstelveen en medewerking van de gemeente Amstelveen, EHBO Amstelveen en vele vrijwilligers. De tocht is een initiatief van Community Jasmijn van de Protestantse Gemeente Amstelveen Zuid. De artistieke leiding is in handen van Inke Otting en Marjon Homburg.

Sing-In

Zondagmiddag (22 december, 14.30 uur) wordt in de Paaskerk de traditionele kerst Sing-In gehouden. ’Samen zingen van advent naar kerst’, zeggen de organisatoren. Met het koor Anthem worden bekende advent- en kerstliederen gezongen. Dirk Out speelt op het orgel, Peter van Dongen op de piano en Annet van Ginkel op de fluit. Ds. Marianne Bogaard leest kerstgedichten voor.  In de pauze is er glühwein.  De toegang is gratis, maar er een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Lees ook:Kerstlichtjestocht in Westwijk
Lees ook:Kerst Sing-In in de Paaskerk
Lees ook:Breed scala kerstactiviteiten PKN
Lees ook:Kerst Sing-in in Paaskerk
Lees ook:Kerst Sing-in in de Paaskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.