Serie wijkbezoeken wethouders ten einde

Met dat aan het zogenoemde buitengebied hebben de wethouders Pols, Tabak en Groot hun bezoeken aan de wijken afgesloten. Ze bekeken onder meer de bouw van 17 woningen op de locatie van een kassencomplex aan de Bankrasweg en boerderij Veldlust aan de Amsteldijk.

Verder de gebruikelijke discussies over verkeer, parkeren andere irritaties bij de burgers, zoals het lawaai van de A9 voor de bewoners van de Amsteldijk Zuid.

Behalve de wethouders fietsten in het gezelschap ook weer de wijkplatformvoorzitter en vertegenwoordigers van andere organisaties mee, evenals (ook vaste prik) de buurtregisseur, de wijkconcierge en ambtenaren.

In ongeveer een uur meenden de wethouders volledig op de hoogte te zijn en was het tijd voor de gebruikelijke borrel, deze keer in restaurant Praq. Platformvoorzitter Louke Redeker zei te hopen dat het gebied blijvende aandacht van het college houdt. De wethouders schijnen deze keer niet te hebben gezegd over een jaar of drie weer eens terug te komen, zoals bij andere wijkbezoeken. Daarop was trouwens kritiek gekomen van GroenLinks in de gemeenteraad.

Lees ook:Bezwaar boze buurman Praq ongegrond
Lees ook:Wethouders Groenelaan in
Lees ook:OA bij Muziek- en Dansschool
Lees ook:Bouw vrijstaande huizen Park Meerlanden gestart
Lees ook:Zomers netwerken in Aalsmeer

3 reacties op “Serie wijkbezoeken wethouders ten einde

  1. Hans van der Liet

    Op deze wijkbezoeken is zoveel kritiek gekomen van de gezaghebbende journalist J. Bos, dat ik het college in overweging wil geven om voortaan maar weer, als regenten uit die goeie ouwe VOC-tijd, zich op te sluiten in het gemeentehuis, de ramen en deuren hermetisch gesloten te houden en ieder contact met de burger te mijden als de pest. Het wordt toch niet gewaardeerd!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    De kritiek kwam er op neer dat je met zo’n bliksembezoekje aan een paar hotemetoten in de wijk echt niet leert wat er bij de burgers leeft. En als het goed zou zijn, zouden ze dat allang weten voordat zij de politiek in het algemeen en het dagelijks stadsbestuur in het bijzonder binnen stappen. Inderdaad zijn ramen en deuren gesloten, alleen vliegt men soms even snel over een wijk (met veel tam tam). Het huidige college is aanzienlijk geslotener dan het vorige. Waarschijnlijk overheerst de arrogantie van de VVD, die een tijdens de collegevorming zo duidelijk is gedemonstreerd toen – tegen alle afspraken in – de gesprekken daarover achter gesloten deuren werden gevoerd. Aan openbaarheid van bestuur hebben de liberalen blijkbaar een broertje dood en dat virus lijkt het hele collehe te hebben geinfecteerd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Dit college is naar mijn smaak beter dan het vorige, geslotener of niet, van belang is, dat de gemeente beter wordt bestuurd! Maar met die wijkbezoeken moeten ze dan maar ophouden hoor, volgens u levert het toch niks op en die tijd kan men dan beter besteden aan het besturen van de stad!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.