Pinnen zonder pincode bij aantal parkeerpalen

parkeerautomaat[1]Niet dat het eindeloze gezeur bij de parkeerpalen helemaal ophoudt, want de automobilist moet toch altijd nog zijn kenteken invoeren, staande in de regen of vechtend tegen de zon, maar bij een aantal van die automaten kan men nu ‘dynamisch pinnen’. Het is volgens de gemeente een snelle en veilige manier van betalen. Pinpas in de betaalsleuf steken en klaar is Kees.

De gemeente wijst er op dat in elk geval (tot € 50) geen pincode meer hoeft te worden ingevoerd, zodat die niet kan worden afgekeken dor skimmers en zakkenrollers.

‘Doordat de parkeerautomaat slechts één keer verbinding hoeft te maken met de bank, verloopt een parkeer- en betaaltransactie aanzienlijk sneller en dat is het tweede voordeel’, zegt zij.

Voor ‘dynamisch pinnen’ is geen aangepaste pinpas nodig. Het enige verschil is dat men geen pincode hoeft in te voeren.

De voor dynamisch pinnen geschikte automaten zijn voorzien van een sticker. Zij staan in eerste instantie in de vergunninghoudergebieden. Enkele automaten zijn te vinden bij de wijkwinkelcentra. In het Stadshart overigens nog niet. Die komen later dit jaar, belooft de gemeente. De rijen blijven daar dus nog even in weer en wind.

 

 

Lees ook:Skimmers actief (bij parkeren) in Stadshart
Lees ook:VVD blij met pinbus collectanten
Lees ook:Daders gezocht van beroving bij pinautomaat
Lees ook:ChristenUnie heeft verkiezingsfilmpje
Lees ook:Busstation donderdag officieel heropend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.