ChristenUnie: verkeersinfarct door ombouw AV-lijn

Bert de Pijper

Bert de Pijper

De ChristenUnie in de gemeenteraad vindt dat wethouder Jeroen Brandes van Verkeer de door de fractie verwachte problemen tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn niet serieus neemt. In de recente raadsvergadering (11 november) waarschuwde voorzitter Bert de Pijper van de CU dat in de spitsuren., ’s morgens en ‘s avonds’, verkeersdeelnemers door het centrum van Amstelveen gaan tijden om drukte op de Beneluxbaan (met de werkzaamheden) te vermijden. Twee jaar lang wordt die hoofdverkeersader een bouwput, constateerde De Pijper.

Doordat aan beide kanten van de weg het aantal rijstroken van twee naar één terug wordt gebracht, ontstaat in feite en halvering van de capaciteit. Maar de wethouder leek het probleem nogal te negeren, vindt De Pijper.

Volgens de ChristenUnie moet nu al over maatregelen worden gedacht om te voorkomen dat in het centrum van Amstelveen het verkeer dagelijks vast komt te staan.

“Wij denken daarbij aan extra faciliteiten voor automobilisten om in plaats van de auto het openbaar vervoer te gebruiken en om in de communicatie, ook in samenwerking met de gemeente Uithoorn, alternatieve routes te noemen,” zegt De Pijper. “Inwoners uit het zuiden van Amstelveen en uit Uithoorn, die met de auto over de Beneluxbaan naar Amsterdam gaan, zullen deze route tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn willen mijden.”

In het tijdelijke vervoersplan, vooral waar het gaat over het alternatieve OV, is heel weinig aandacht voor het autoverkeer, vindt De Pijper. Hij denkt dat veel automobilisten die nu de Beneluxbaan gebruiken, straks voor Van der Hooplaan, Keizer Karelweg en Amsterdamseweg kiezen.

 

 

 

Lees ook:Drempel in afrit Oranje- Beneluxbaan
Lees ook:ChristenUnie wil veiliger Ouderkerkerlaan
Lees ook:ChristenUnie: ‘Verkeersinfarct dreigt door AV-lijn’
Lees ook:Wekenlang verkeershinder op Beneluxbaan
Lees ook:Christennie wil eind maken aan parkeerellende

Eén reactie op “ChristenUnie: verkeersinfarct door ombouw AV-lijn

  1. ciska

    En de Groenelaan niet te vergeten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.