D66 blij met blauwe zones in dorp

 

Raadslid Aslanjan (D66)

Raadslid Aslanjan (D66)

De coalitiepartijen rollen nu over elkaar met loftuitingen over de visies van B&W en de instemming daarmee van de meerderheid van de gemeenteraad. Nadat Burgerbelangen al zijn  vreugde over de – maanden geleden aangekondigde – verlaging van het tarief der parkeervergunningen had gemeld, komt D66 nu met de melding verheugd te zijn over de visie van het college op het Oude Dorp.

Volgens de democraten is vooral de wijze waarop de inwoners en ondernemers van het dorp betrokken zijn bij de totstandkoming van de plannen een voorbeeld voor andere projecten. Zij zullen daarom pleiten om toekomstige projecten op dezelfde manier aan te pakken, meldt D66. Het betekent dus dat het een redelijk unicum is als inwoners en ondernemers bij een project worden betrokken.


 D66-raadslid Tawros Aslanjan vindt dat het Oude Dorp de laatste jaren een stuk gezelliger is geworden. Volgens hem zeggen bewoners en ondernemers dat ook.
D66 wil dat de nu bedachte plannen ook worden uitgevoerd, wat na een fiat van de gemeenteraad uiteraard gebeurt. Onder meer komen er dan blauwe zones. “Een snel bezoek aan het dorp kan straks zonder te betalen, goed nieuws voor de bezoekers en de detailhandel lijkt me”, zegt Aslanjan. Overigens is er nog weinig detailhandel in het dorp en komen bezoekers doorgaans voor horeca. Of die aan de voor een blauwe zone toegestane 1,5 uur genoeg hebben, is soms de vraag.

Lees ook:Stationsstraat wordt niet afgesloten
Lees ook:VVD en D66 willen beter parkeren in OD
Lees ook:VVD: verkeersplannen Dorp van tafel, geld naar RKAVIC
Lees ook:Weer Jazz in het Dorp op komst
Lees ook:D66: ‘Kerstmarkt-ondernemers willen ‘s avonds open’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.