Nieuws: Gemeente houdt zich aan schema

GemeentehuisHet wordt steeds erger met de reclame voor B&W. De daarvoor in dienst zijnde afdeling communicatie, in de praktijk goeddeels gewoon een eigen door de belasting betaler betaald reclamebureau van het college, komt nu met het persbericht dat de gemeente ‘op schema’ loopt met de uitvoering van verkeersprojecten. Ofwel: het is dus nieuws dat de gemeente doet wat is afgesproken. In gewone taal: De gemeente reed niet door rood en dat mag dus wel in de krant.

Over die verkeersprojecten schijnt deze week de gemeenteraad, waarschijnlijk via de digitale achterkamer, te zijn geïnformeerd. Dat komt dus niet verder, maar er werd wel een persbericht uitgestuurd. Natuurlijk kun je als je echt wilt er wel achterkomen wat die informatie dan wel inhield, maar het is nauwelijks belangrijk.

De reclamemakers van de gemeente willen alleen kwijt dat B&W met die projecten de verkeersveiligheid en -doorstroming verbeteren en het fietsen stimuleren. Vorig jaar is al een groot deel van het uitvoeringsprogramma voor de jaren 2012 tot 2015 gerealiseerd, juicht de gemeente. Dat mag ook wel, want dat laatste jaar is nu aangebroken.

En vervolgens komt de lijst van alles wat is uitgevoerd, zoals de met veel tam-tam geopende rotonde Van der Hooplaan-Sportlaan, nieuwe fietspaden langs de Startbaan en de Zetterij, openbare laadplaatsen voor elektrische fietsen, nieuwe oversteekvoorzieningen en bredere fietsstroken Groen van Prinstererlaan. Overigens fors gesubsidieerd door de Stadsregio Amsterdam. Andere wapenfeiten: Het parkeerterrein bij het Kazernepad in het Oude Dorp is uitgebreid  en zijn er op verschillende plekken 30 km/uur-voorzieningen aangelegd zoals drempels en kruispuntplateaus.

Het reclamebureau laat, zoals gebruikelijk, de verantwoordelijke wethouder aan het woord. In dit geval Jeroen Brandes, die als nieuws weet te melden dat investeren in verkeersveiligheid en fietsvoorzieningen belangrijk is. Nee toch?

Dit jaar worden rotondes op de kruizingen ban Groen van Prinstererlaan en Rembrandtweg en Groenelaan en Laan van de Helende Meesters aangelegd. Verder staat verbetering van verschillende fietsroutes, zoals eerder gemeld, op het programma, zoals langs Bovenkerkerweg, Handweg, Langs de Akker, Spinnerij, Poortwachter, Brink, Groenelaan, Laan van de Helende Meesters en Rembrandtweg. Daarnaast worden twee opritten van de Beneluxbaan aangepast en snelheid remmende maatregelen genomen op de Amsteldijk.

 

Lees ook:Rotonde Groenelaan-Laan Helende Meesters
Lees ook:Weer twee drugswoningen gesloten
Lees ook:Open dag bij nieuw Mozaïek
Lees ook:Gemeente krijgt 1,2 milj. van Stadsregio voor verkeer
Lees ook:Woning dicht wegens vuurwapens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.