‘Vervoerregio’ moet tot verbetering leiden

_CZF3924_DxOOm hun onderlinge samenwerking op het gebied van verkeer en vervoer te versterken, hebben de Stadsregio Amsterdam (SRA), de provincies Noord-Holland en Flevoland, alsmede de gemeenten Almere en Lelystad donderdag een convenant getekend. Amstelveen hoort bij die SRA. De Eerste Kamer besloot eind december dat de 16 gemeenten daarin de status van een zogenoemde vervoerregio krijgen, met de opdracht samen te werken en die status verder vorm te geven.

Ondertekenaars waren vicevoorzitter Don Bijl van de SRA, gedeputeerden Elisabeth Post en Jaap Lodders namens respectievelijk de provincies Noord-Holland en Flevoland, alsmede de wethouders Henk Mulder en Ed Rentenaar van Almere en Lelystad. De partijen gaan de samenwerking intensiveren en het vervoer in overleg met de gemeenteraden en Provinciale Staten beter organiseren.

Voorzitter Eberhard van der Laan van SRA hield een pleidooi voor regionale samenwerking en toonde zich tevreden  met deze nieuwe stap. De zestien gemeenten van de stadsregio werkten al samen aan de bereikbaarheid van de regio Amsterdam en blijven dit doen. Maar het complexe verkeer- en vervoersysteem in het gebied overschrijdt gemeente- en provinciegrenzen, zodat intensievere samenwerking met Noord-Holland, Flevoland, Almere en Lelystad gewenst is. De partijen verklaarden meer dan voorheen kennis te gaan delen op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.

Lees ook:Amstelveen in kerngroep Noordvleugel
Lees ook:Dertig miljoen voor regionale fietsroutes
Lees ook:Al 25.000 deelnemers ‘fiets telweek’
Lees ook:‘Betaalbare’ glasvezelverbinding voor MKB
Lees ook:Regio probeert toeristen langer vast te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.