Zebrapaden en drempels Adamslaan

 

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Er komen twee Zebrapaden over de Jane Addamslaan en één over de Weldam. De gemeente besloot tot de aanleg omdat bewoners in Westwijk hadden geklaagd dat de snelheid van het verkeer op de Jane Addamslaan te hoog is, waardoor het voor voetgangers lastig is veilig over te steken.

De zebrapaden zullen worden aangebracht ter hoogte van huisnummer 43 (bij het voetpad richting het speelveld aan de Wedderborg) en bij de kruising van de Jane Addamslaan met de Weldam. Bij het eerstgenoemde zebrapad komen ook twee drempels. Bij de kruising met de Weldam is dat niet mogelijk wegens de aanwezige uitritten van de Weerdesteyn en Loevestein, meldt de gemeente. Zij zegt dat wel te betreuren.

Volgens verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA) wil de gemeente met het aanbrengen van de zebrapaden tegemoet komen aan de wensen van de bewoners. “Door die zebrapaden wordt het voor automobilisten duidelijker dat zij hier extra alert moeten zijn,” zegt hij.

 

In januari zullen de verkeersbesluiten ten behoeve van deze zebrapaden in de Staatscourant worden gepubliceerd. Aanleg van de zebrapaden zal vervolgens in verband met de benodigde gunstige weersomstandigheden in het voorjaar van 2015 plaatsvinden.

Lees ook:Weer twee woningen gesloten wegens wietteelt
Lees ook:Drempel in afrit Oranje- Beneluxbaan
Lees ook:Kruising Van Heuven Goedhartlaan – Onderuit wordt beter
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Rotonde Groen van Prinstererlaan open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.