Fietspad bij WC Parlevinker aangepast

John Levie

Een ontbrekende stuk fietspad bij het winkelcentrum aan Parlevinker wordt alsnog aangelegd  Het pad tussen de Gondel en de Punter gaat daar nu over in een fietsstrook op de rijweg, wat tot onveilige situaties leidt. Van de doorgaande fietsroute maken veel mensen gebruik.

De gemeente is van plan, behalve het ontbrekende stuk fietspad te realiseren, ook de gehele route te verbreden en opnieuw te asfalteren. Zoals bij elke aanpassing van een weg of kruispunt, meldt de gemeente ook nu weer dat veiligheid speerpunt van het beleid van B&W is. Ook van de fietsroutes. De aanpassingen worden meestal ter hand genomen als fietspaden toch aan onderhoud toe zijn.

Omdat het fietspad in Waarhuizen onderdeel is van een regionale hoofdfietsroute, krijgt de gemeente subsidie van de Stadsregio. “Met de geplande aanpassingen ontstaat een doorlopende, brede, veilige fietsroute die aansluit op de vorig jaar opgeknapte fietsroute door Middenhoven,” zegt verkeerswethouder John Levie. “Door fietsroutes te verbeteren hopen wij het fietsen in Amstelveen aantrekkelijker te maken.”

 

Lees ook:Nieuw fietspad vernoemd naar raadsgriffier Cor Heij
Lees ook:Levie: ‘Veel ongelukken door slechte fietspaden’
Lees ook:Nieuw lespakket over Middelpolder
Lees ook:Stadsregio subsidieert maatregelen verkeersveiligheid
Lees ook:Half miljoen van regiobestuur voor verkeersveiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.