Jazz van Martin Joey Dine Quintet in Bolder

MARTIN DINE QUNTETHet Martin Joey Dine Quintet treedt vrijdag 9 maart (20.00 uur) op in de Bolder aan Groenhof. Het is een concert in het kader van het door stichting Tpodium  georganiseerde ‘Ja.zz in de Buurt’. Martin Joey Dine (1992) is een jonge jazzpianist uit het Franse Montmorency.

Op zijn zestiende werd hij erkend als een pianotalent en kreeg hij muziekonderwijs. Daarop volgde zijn studie aan het Parijs conservatorium en nam hij in de Franse hoofdstad zijn intrek. Hij speelde daar in jazzclubs, onder meer in Sunset Sunside in Rue des Lombards in Saint-Germain des Pres, waar hij op zijn 20ste hij de tweede prijs voor jong talent ontving.

In de zomer van 2011 reisde Martin Joey naar The Big Apple waar hij ook in enkele clubs optrad.

Albums

Na zijn eerste album ‘Wario’ belandde hij onder meer op het ‘International Jazz  Concours de Piano Forté’, waar hij de publieks- en eerste prijs van een unanieme jury won. Zijn tweede album ‘Çopperfield’ kreeg In 2014 gestalte.

Hij volgde de masterclasses van pianisten als Enrico Pieranunzi, Pierre de Bethmann, Yaron Herman, Andy Emler, maar ook die van blazers als Gael Horellou en Ingrid Jensen. Ook bewerkte en produceerde hij de Upperground stukken van de Amerikaanse Be-Bop pianist Duke Jordan.

Sinds 2015 woont hij in Amsterdam en studeert aan het conservatorium Arrangement & Compositie.

https://www.youtube.com/watch?v=IVya_h-5MKk

Het quintet bestaat uit: Martin Joey Dine (piano, compositions),  Alistair Payne (trumpet, flugelhorn), Nicolo Ricci (tenor sax), Pierre Balda (contrabas), Roope Kantonen (drums). Zie ook:

www.tpodium.net

 

Lees ook:Jazz kwartet van Jeroen Pek in Open Hof
Lees ook:Bart Lust Quintet in Noorddamcentrum
Lees ook:Floris Kappeyne Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Floriaan Wempe kwartet in Randwijck
Lees ook:Gratis koopzondagconcert gitarist Martin Lichters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.