Jazz zangeres Brenda Frans in Villa Randwijck

TPODIUM_LOGOBegeleid door gitarist Wim Lohy teedt jazzzangeres Brenda Frans vrijdag 1 december (20.00 uur) op in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3. Het duo trakteert het publiek op een muzikale trip langs The American Songbook, de Molukse Blues (Brenda Frans: ‘Saudade Maluku’) en jazz.

Frans leidt als zangeres met een warm timbre een reizend bestaan tussen jazz, soul en wereldmuziek. Vanaf haar zevende jaar draaide zij de bakelieten jazzplaten die ze op zolder vond. De bliksem sloeg in. Vanaf dat moment droomde ze ervan om jazzzangeres te worden.

In februari 2001, twee maanden voordat zij zou afstuderen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, won zij zowel de jury- als de publieksprijs van de The National Dutch Jazz Competition’ in Zwolle. Voor de jury hadden ‘de betovering, de vervoering, het plezier, de energie – kortom het kippenvel’ de doorslag gegeven.

Met de gewonnen studiebeurs maakte ze een intensieve en inspirerende muzikale reis naar New York en New Orleans. Terug in Nederland ontwikkelde zij projecten, gaf concerten en startte haar praktijk als zangdocente. Met haar debuutalbum in 2010 ‘Touching Souls’, ging een langgekoesterde droom in vervulling.

Dit jaar brengt Frans haar tweede album ‘Mujer’ uit, een eerbetoon aan de vrouw en een mengeling van stijlen en talen, zoals Molukse traditionals, Spaanse songs, werken uit de American Songbook en eigen composities.

 

 

Lees ook:Daan Kleijn Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Nadia Basurto in de Meent
Lees ook:Lizzy Ossevoort Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent
Lees ook:Bernard van Rossum kwartet in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.