Concert ASO in Paaskerk

 asoOp zondag 26 maart om 15.00 uur geeft het Amstelveens Symfonie Orkest een concert in de Paaskerk aan het Augustinusplantsoen. Uitgevoerd worden de ouverture Egmont (Opus 84) en symfonie nr. 8 in F (Opus 93) van Beethoven, alsmede het cello concert nr. 2 in D van Haydn. Toegangsprijs (inclusief programma en een consumptie) 15 euro, kinderen en scholieren middelbaar onderwijs 7,50 euro,  aan de zaal en via de website www.amso-orkest.nl.

De soliste in het werk van Haydn is de celliste Honorine Schaeffer. Zij begon cello te spelen toen zij zes was en komt uit een muzikaal gezin: haar moeder is fluitist en haar vader stokkenmaker.

Honorine Schaeffer begon aan het Conservatorium van Avignon en toen zij elf was ging zij studeren bij Cyrille Tricoire aan het Conservatorium van Montpellier. Toen ze vijftien was ging zij in Parijs studeren aan het Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse (C.N.S.M.D.P) waar zij haar Bachelor en Master (bij professor Michel Strauss en Marc Coppey) behaalde. Daarna studeerde ze verder in Duitsland aan de Hochschule fuer Musik und Theater in Hannover bij Leonid Gorokhov.

De eerste prijs op de Lions European Musical Competition in 2012 is een van de vele prijzen die ze won. Honorine remplaceerde bij het Orchestre de Paris en het Orchestre Philharmonique de Radio France en was op een groot aantal festivals te horen als kamermusicus.

In het seizoen 2012/13 was Honorine academiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In juni 2014 rondde ze haar studie bij de Orchester-Akademie Der Herbert Von Karajan van de Berliner Philharmoniker af. In augustus van dat jaar begon ze als celliste bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Goya Kwartet

Sinds die tijd speelt zij heel veel kamermuziek met collega’s uit het KCO, met name in het Goya kwartet Amsterdam, een drie jaar oud kwartet bestaande uit vier vrouwen uit Belgie, Cuba, Italie en Frankrijk. Ze hebben samen al een paar belangrijke concerten gegeven, onder andere in Letland, Estonia en Lithuania en in de Kamermuziek Zaal in het Concertgebouw. Ze hebben afgelopen jaar de Prix de Salon gewonnen en gaan dit jaar de complete cyclus van Brahms en Schumann kwartetten uitvoeren op 29 en 30 september 2017, in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.

 

 

Lees ook:Concert van Lobkowicz-strijkkwartet in Kruiskerk
Lees ook:Duo MAdrigale en Strijkkwartet Tamino in Wester-Amstel
Lees ook:Domenica StrijkTrio op Wester-Amstel
Lees ook:Domenica strijktrio
Lees ook:Concert trio Tony Rous op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.