Ballet ‘Monumentaal’ van Introdans in schouwburg

downloadDonderdag 9 maart staat Introdans met haar nieuwe balletvoorstelling Monumentaal in Schouwburg Amstelveen. In haar jubileumjaar brengt ze vier grootse choreografieën.

Het is een vierluik van monumentale choreografieën. In Lieder Eines Fahrenden Gesellen vertaalt Jiří Kylián de gelijknamige compositie van Gustav Mahler in een wonderschone dans. Het uiterst dansante, sterk ritmische spitzenballet Memory of a Shape van Regina van Berkel op muziek van de Nederlandse componist Theo Verbey, wordt voor het eerst in Nederland gedanst. Canto Ostinato, op de gelijknamige hypnotiserende muziek van Simeon ten Holt, is de tweede choreografie die ‘grand old lady’ Lucinda Childs voor Introdans maakte. Van haar wordt ook Concerto gedanst, elektriserend en als een wervelwind.

Breed publiek

Introdans wil een breed publiek bereiken met werk van zowel jonge aankomende als gevestigd choreografen; met theatervoorstellingen én educatieve activiteiten. Introdans is erg succesvol in Europa maar geniet ook succes wereldwijd. Zo stond Introdans als het eerste buitenlands balletgezelschap op het nieuwe podium van het Bolshio Theater in Moskou en danste het gezelschap al in onder meer in Zuid-Korea en New York.

Theateragenda 2 t/m 8 maart

Op donderdag 2 maart is de musical Into the woods te zien in Schouwburg Amstelveen. Vrijdag 3 maart staat cabaret Diederik van Vleuten met zijn voorstelling Mijn nachten met Churchill in de Grote Zaal. Diezelfde avond is Casino Royale op het toneel te vinden. De volgende avond, zaterdag 4 maart is de musical Adéle Conny Jasperina – De Grote Drie te zien. Ook de muzikale voorstelling van Andermans Veren Live! is die avond te bewonderen. Op zondag 5 maart heeft de schouwburg nog twee leuke voorstellingen: De grote Illusionist (8+) en Woezel en Pip (2+) voor de kinderen. Op woensdag 8 maart staat Pieter Derks in de schijnwerpers met zijn show Spot.

 

Voor het volledige programma, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Meeslepende dansvoorstelling in Schouwbirg
Lees ook:Introdans met 5***** ballet in schouwburg
Lees ook:Werk van 5 choreografen bij Introdans in schouwburg
Lees ook:Dansvoorstelling Sapperdeflap in schouwburg
Lees ook:Introdans brengt ode aan Hans van Maanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.