Julian Sas in P60

naamloosOp 9 september (20.30 uur) staat Julian Sas in P60. Julian Sas betovert sinds 1996 de muziekwereld met zijn soulvolle blues. Als kind werd Sas verliefd op de gitaar; zijn invloeden zijn dan ook echte gitaarlegendes als Rory Galagher, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Vanaf het moment dat hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kreeg was hij niet meer van het instrument los te slaan. 14 jaar later bracht hij met Julian Sas Band zijn eerste album Where Will It End uit.

Coming Home noemt Julian Sas zijn nieuwe album. Want, legt hij uit “na een tour, na lange uren in de studio, na weer een avontuurlijke zoektocht naar het onbekende, is thuis altijd de plek waar je terugkeert, waar je liefde vindt en jezelf kunt zijn”. Maar ook in een muzikale zin voelt deze plaat als Coming Home. Het is het negende studio-album en de eerste in de bezetting met Roland Bakker als vierde man. Fans en critici met aandacht voor detail hadden al een bescheiden koersverlegging op het vorige Sas album Bound To Roll opgemerkt. Vooral de vette Hammond-orgel-licks trokken hun aandacht.

Julian Sas: “Het voelt goed, echt goed, om met een nieuwe sound te komen. We zijn altijd op zoek naar extra input en nieuwe geluiden. Ik ben erg enthousiast over mijn ‘nieuwe’ band met Roland Bakker op toetsen en de solide, ijzersterke ritmesectie met Rob Heijne op drums en bassist Fotis Anagnostou. Beter kan het niet.”

 

Lees ook:Julian Sas in P60
Lees ook:Bluesband van Julian Sas in P60
Lees ook:Mostly Autumn in P60
Lees ook:Dutch Ska Express presenteert CD in P60
Lees ook:Spinvis in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.