Duo White Miles in P60

16-04-07_White_Miles_2Dirty pole dance stoner blues rock. Zo omschrijft Oostenrijks duo White Miles, donderdag 7 april (20.30 uur) in P60, zijn rauww en sexy muziek. Het duo, dat in 2011 de muziekscene betrad, bestaat uit zangeres / gitariste Medina en drummer Lofi. Na het uitbrengen van vier live video’s besloten de twee direct hun baan op te zeggen en zich vol op hun droom te storten.

In 2014 werd White Miles uitgenodigd in het voorprogramma van de Zweedse band Truckfighters en het Amerikaanse Valley of the Sun te staan voor hun Europese tour. Tijdens deze tour werd de band gespot door het management van rockdiva Courtney Love. White Miles werd uitgenodigd als support mee te toeren tijdens Love’s UK tour.

Het succes leek niet op te houden voor de band toen die vorig jaar gevraagd werd te openen voor Amerikaanse rock ’n roll titanen Eagles of Death Metal, tijdens hun Europese tour. Wat een fantastische tour had moeten zijn, eindigde in een grote tragedie toen de bands getuigen waren van de dramatische gebeurtenissen van 13 november in Parijs, waar 80 mensen het leven lieten in Le Bataclan. Alle opkomende concerten werden gecanceld en White Miles vloog terug naar huis om de tragedie te verwerken.

Nu is het 2016 en White Miles terug. In maart komt het tweede album uit via SPV / LONG BRANCH en maakt het duo deel uit van het populaire SXSW festival in Texas.

 

Lees ook:The Paladins in P60
Lees ook:Dany Lademacher in P60
Lees ook:P60: Michael Varekamp met ode aan Miles Davis
Lees ook:Nashville Pussy en Cheap Thrills in P60
Lees ook:Jonge blues band in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.