‘Not the Tommy Cooper Story’ in Schouwburg

NVPNottheTommyCooperStory-ToneelgroepMaastricht-025Op vrijdag 18 maart (20.00 uur, Grote Zaal) presenteert Schouwburg Amstelveen ‘Not the Tommy Cooper Story’ van toneelgroep Maastricht met o.a. Jan Jaap van der Wal en René van ‘t Hof. De voorstelling is een mix van muziek, cabaret en toneel, waar voortdurend de geest en briljante humor van de Engelse komiek en goochelaar Tommy Cooper doorheen waait. De muziek en de teksten zijn nieuw geschreven.

In ‘Not the Tommy Cooper Story’ ziet een toneelknecht, gespeeld door acteur René van ‘t Hof, op een dag een rode fez op het toneel liggen. Hij wil die terugbrengen naar zijn rechtmatige eigenaar. Tijdens die reis ontmoet hij een mysterieuze Master of Ceremonies en komt hij terecht in een hilarische wereld van buikspreekpoppen, schuine moppen en mislukkende goochelacts.

Jan Jaap zegt over zijn eigen rol: ‘Als Master of Ceremonies stuur ik de toneelknecht op pad om op zoek te gaan naar zichzelf. Ik wil hem als gewoontedier graag uit zijn vaste patroon halen. Ik ben in deze voorstelling zeker niet de alom bekende conferencier. Ik heb hier een rol te vervullen. Twee zelfs, want ik ben ook bandleider en pianist.’

In Not the Tommy Cooper Story versterken de verschillende disciplines elkaar tot een muzikale, absurdistische voorstelling die ons laat lachen om onszelf én troost en relativering biedt. Een voorstelling die ons meesleept in een droomwereld van muziek, flauw grappen en onverwachte poëzie.

Spel: René van ‘t Hof, Jan Jaap van der Wal, Joke Emmers, Vincent van Warmerdam, Michel Sluysmans, Kees van der Vooren, Hein Offermans. Tekst: Jan Veldman. Muziek: Vincent van Warmerdam Regie: Vincent van Warmerdam, Michel Sluysmans

Salon

Vóór de voorstelling (om 19.00 uur) organiseert Schouwburg Amstelveen een Salon. Die is gratis toegankelijk met een entreebewijs voor de voorstelling.

 

Lees ook:The Who met rockopera Tommy in schouwburg
Lees ook:‘Hoe mooi alles’ over Leo Vroman in Schouwburg
Lees ook:Komend weekend festival ‘Kunst & Kids’
Lees ook:Mini masterclasses harp en ballet
Lees ook:Dansvoorstelling over Lucian Freud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.