‘De Ontsnapping’ & Ladies Night in bios

imagesEen vrouwenavondje dus, in Cinema Amstelveen. Woensdag 8 april (20.15 uur) draait daar ‘De Ontsnapping’ en de bios adviseert dames er met vriendinnen heen te komen, om na afloop van de film nog na te blijven kletsen en drinken.  ‘Ladies Night’ heet dat.

De film, met Isa Hoes in de hoofdrol, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen, de extravagante schrijfster die ooit Rob Oudkerk figuurlijk naaide met een column, een expositie van foto’s van haar geslachtsdeel – compleet met tampons – hield (waar ook nog idioten massaal heen kwamen, want als een BN-er krankjorem doet is het per definitie mooi en goed) en in wier producten seks overheerst.


Over haar boek De Ontsnapping gaat die film dus. Julia (Isa Hoes) heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul (Kees Boot). Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt – in de geest van Jimmy – naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar ontdekt dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo (Edwin Jonker) leert kennen, komt Julia’s verleden dichterbij dan ooit.

Verder draaien in Cinema Amstelveen Bloed, Zweet & Tranen, Turist en Selma. De jeugd kan kiezen uit Cinderella (Nl versie), Home (Nl versie en 3D) of Shaun het Schaap. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

Entreebewijzen zijn 24 uur per dag online te bestellen via www.cinemaamstelveen.nl en www.cinemaamstelveen.nl.

 

Lees ook:De Surprise en Ladies Night in bios
Lees ook:Volle kerst (met circus) in Schouwburg
Lees ook:‘La Famille Bélier’ in Cimena AV
Lees ook:Gooische Vrouwen 2 nog in Cinema
Lees ook:Film ‘Ventoux’ in Cinema A’veen

Eén reactie op “‘De Ontsnapping’ & Ladies Night in bios

  1. Frank

    Onze heer Oudkerk heeft wel iets met het woord kut!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.