Collegecrisis door Stadshartplannen

J.W.Groot

De veel ergernis bij zich overvallen voelende burgers veroorzakende plannen voor uitbreiding van het Stadshart hebben tot een crisis binnen het college van B&W geleid. Volgens kringen rond het college liggen vooral de wethouders Herbert Raat van Financiën  (VVD) en Jan-Willem Groot van Economische Zaken (CDA) elkaar overhoop.

Gisteravond laat was er een extra collegevergadering over de kwestie. Naar verluidt kan ook wethouder Jacqueline Koops zich moeilijk vinden in de stuntelige manier waarop de plannen naar buiten zijn gebracht, waardoor de deining onder de bewoners van het Stadshart alleen maar groter is geworden.

De positie van wethouder John Levie van Ruimtelijke Ordening (Burgerbelangen) is nog onduidelijk. Intussen dringen steeds meer fracties in de gemeenteraad aan op uitstel van de besluitvorming over de plannen, die de sloop van 70 huizen zou inhouden. Intussen gaar de reeks informatie avonden, die meer het karakter hebben van protestbijeenkomsten, deze week door. Eigenaar Unibail-Rodamco van het Stadshart wil snel groen licht voor de uitbreiding, omdat het niveau van het winkelcentrum nu te laag zou zijn voor diverse internationale retailers.

 

Lees ook:Strijdbijl Stadshart lijkt nu begraven
Lees ook:Plannen Stadshart in geheim al bekend bij raad
Lees ook:VVD ‘trots’ op blunderend college
Lees ook:D66 / VVD: Eigenaar laat Stadshart verloederen
Lees ook:Schilderswijk woedend over Stadshartplan

2 reacties op “Collegecrisis door Stadshartplannen

 1. Gerben

  Wat crisis? Gewoon tijd nemen. De boel nader beschouwen. En polderen.
  De uitmuntende UR Company kan dat best (ver-)dragen. Er is nog meer ruimte in en bij het stadshart om in ogenschouw te nemen. Ook irt de A9 problematiek.
  Kwaliteit is een verbindingsvraagstuk. Wees creatief. Niet stiekem, laat staan dreigend.
  Dus Groot en Raat schouder aan schouder voor iedereen in Amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Nabrander: Wethouder Levie (van de mast) en ruimtelijke ordening is aan zet. Weet van bemiddelen.
  Schouder aan schouder voor iedereen in Amstelveen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.