Nassim Slilam wint open Startbaan tennistournooi

BUrgemeester Jan van Zanen, Joop Siemers en Zuid-Afrika ambassadeur Peter Goossen

BUrgemeester Jan van Zanen, Joop Siemers en Zuid-Afrika ambassadeur Peter Goossen

Tennisser Nassim Slilam uit Frankrijk heeft tijdens het finaleweekend op het 29ste Open Startbaan Toernooi (OST) de titel gewonnen. In de finale van het Nationale Ranglijst Toernooi speelde hij tegen het Amsterdamse talent Remy Groenendaal. Groenendaal, die in de halve finale nog de als eerste geplaatste Jasper Smit met 6-2 en 6-4 versloeg, had het tegen de Fransman erg lastig. Slilam won in twee zeer snelle sets met 6-1 en 6-0. Bij de dames plaatsten Marrit Boonstra en Nicole Thyssen zich als eerste en tweede. Onder toeziend oog van Burgemeester van Zanen en ambassadeur Peter Goossen van Zuid-Afrika wist Thyssen er na drie sets met de winst vandoor te gaan.Beide dames namen het later op de middag in de dames dubbel finale samen op tegen Babs van Kampen en Gina Spek. De beide finalisten in het enkel waren te sterk voor het koppel van Kampen en Spek. In de heren dubbel mocht Nassim Slilam opnieuw aantreden. Samen met de Nieuw-Zeelander Mikal Statham behaalde hij in twee sets de overwinning op de als tweede geplaatste Jeroen van de Ven en Robert van Straaten.

Ook het 2 t/m 8-toernooi kende een spannende finaledag met veel drie setters. De heren enkel 2 werd na een lange driesetter gewonnen door Ruud Vis. Bij de dames ging Martine van Dusschoten-Bunschoten er met de winst vandoor. Sanne Louwers, ook deelneemster aan het NRt-toernooi, won de DE3 van Myrthe van der Boon. Leon Vellekoop, ook deelnemer aan het hoofdtoernooi, won bij de heren.

Door de warmte duurden alle wedstrijden wat langer dan de bedoeling was en liep het dus allemaal wat uit. Om 19.30 werd besloten de prijsuitreiking te beginnen terwijl er nog enkele wedstrijden bezig waren, onder andere de DE2, waar uiteindelijk Martine Dusschoten-van Bunschoten aan het langste eind trok door de derde set met 6-0 te winnen.

De prijsuitreiking was een show met lichtjes, powerpoint presentaties én een speedveiling van de drie aquarellen van Jurjen Fontein! De schilderijen werden elk in 2 minuten geveild en brachten bij elkaar zo’n €300 op. Het ballenraadspel leverde in totaal ook € 250 op, de loterij  €1500. Alle opbrengsten waren bestemd voor de HPCA (voor zieke kinderen in Zuid-Afrika) Alle uitslagen en foto’s van het Open Startbaan Toernooi op www.openstartbaantoernooi.nl.

Lees ook:Nederland tweede op EK Softbal
Lees ook:Meidenvoetbal op Vrouwendag
Lees ook:Regen spelbreker voor honk- en softballers
Lees ook:Van Zijderveld na 8 jaar weer in finale landskampioenschap
Lees ook:DVH honkballers blijven winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.