Wielervereniging De Amstel sportclub van het jaar

De relatief kleine wielervereniging WTC de Amstel is uitgeroepen tot Amstelveense sportvereniging van het jaar. Wethouder Joss Tabak maakte

Laptop voor Monique van der Vorst

Laptop voor Monique van der Vorst

dat donderdag op de bijeenkomst rond de sportverkiezingen bekend.  Zij prees De Amstel om haar daadkracht, inzet en talentontwikkeling. Ook de Nederlandse sportvrouw van het jaar 2009 bij de gehandicapte sporters, de sinds enige tijd in Amstelveen wonende Monique van der Vorst, werd door Stichting Topsport Amstelveen (STAV) en gemeente in het zoonetje gezet. Zij kreeg een laptop.  Ook alle  Amstelveense sportkampioenen van 2009 op nationaal niveau werden gehuldigd.Dat waren er negenenvijftig in vijftien verschillen takken van sport. De Rabobank Stimuleringsprijs voor jong talent ging bij de meisjes naar de vijftienjarige Kira Toussaint (zwemmen, De Dolfijn), die is gekozen als Jong Talent van het jaar. De tweede plaats was voor Yanaika Holst (synchroon trampoline springen, Omnia Aalsmeer), de derde voor Robin de Kruijf (volleybal TVCA).

Bij de jongens werd zestienjarige Kevin Hooijman (handbal, Fiqas Aalsmeer) eerste, Gino Engelhardt (karate, Karate-do Yosoko) tweede en Fabian Sporkslede (voetbal, Ajax) derde. De Rabobank aanmoedigingsprijs was voor Alida Chen (badminton, Van Zijderveld) en Guido Spooren (volleybal, SV Allvo).

Lees ook:Huldiging sportkampioenen en stimuleringsprijs jong talent
Lees ook:Genomineerden sportprijzen Rabo bekend
Lees ook:Van Leuveren en Bos: talenten van 2005
Lees ook:Genomineerden Rabo sportprijzen
Lees ook:Millennium Basketbal Club vereniging van het jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.