Amstelveens wandelpad stelling Amsterdam open

Gedeputeerde Kruisinga en wethouder Tabak hebben officieel de Amstelveense etappe van het wandelpad over de Stelling van Amsterdam geopend. Het is onderdeel van de 135 kilometer lange wandelroute langs kenmerkende elementen van de Stelling van Amsterdam, zoals forten, sluizen en inundatiegebieden. In september 2009 moet het gehele wandelpad klaar zijn. Dan wordt ook het routeboek gepresenteerd waarmee wandelaars zelf de Stelling van Amsterdam kunnen ontdekken.

 

 

Het initiatief voor het wandelpad komt van de Provincie Noord-Holland, Recreatie Noord-Holland en het LAW. Uit een inventarisatie van de wandelmogelijkheden langs de Stelling van Amsterdam bleek dat veel paden niet goed toegankelijk waren of ontbraken. Het ontbrekende stuk pad langs de Amstel is de afgelopen maanden in samenwerking met de gemeente aangelegd.

De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die bestaat uit een ring van dijken, sluizen en 42 forten. Als de vijand zou komen,  kon het land rondom de linie onder water worden gezet (inundatie), was destijds de bedoeling. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de werelderfgoedlijst van de Unesco en sinds 2005 heeft zij het predikaat Nationaal Landschap. De Provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor het behoud ervan en zet zich in voor de publieke toegankelijkheid en restauratie en onderhoud van het landschap.

 

Lees ook:Miljoen voor wandelpaden in o.m. Amstelland
Lees ook:Groene ‘stelling 2.0′ van gemeenteambtenaar genomineerd
Lees ook:‘Landschap van internationale allure’ langs Amstel
Lees ook:Ambtenaren steunen Serious Request
Lees ook:Aandacht voor natuur en milieu op provinciegrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.