GroenLinks tegen golfcentrum

Met uitzondering van fractievoorzitter Sander Mager, heeft GroenLinks woensdagavond (8 februari) tegen de komst van een door Loogman Vastgoed te stichten golfcentrum in de Bovenkerkerpolder gestemd. De rest van de raad juichte verwezenlijking van de plannen toe en ging akkoord met de nota van uitgangspunten.

Dankzij een amendement van CDA, VVD en Burgerbelangen (BBA) zijn nu, in tegenstelling tot wat B en W hadden voorgesteld, nu ook hoogteverschillen in het plangebied mogelijk. Het college had aangevoerd dat verhogingen niet in het polderlandschap passen, maar de raad besefte dat een golfbaan zonder heuveltjes voor de zogenoemde ‘greens’ niet mogelijk is. Voor die greens mogen nu uitzonderingen worden gemaakt, tot maximaal drie meter.

B en W en de meerderheid van de raad gaan ‘wel heel gemakkelijk voorbij aan de vraag of het groene karakter van de polder met een golfcentrum is gediend,’ zo vertolkte Sander Mager een van de bezwaren van zijn GL-fractie, die tegenstemde. Waarna hijzelf verklaarde voorstander te zijn. “Er zijn veel slechtere ontwikkelingen mogelijk in de polder en die wil ik graag voorkomen,” aldus Mager.

De PvdA benadrukte dat de golfbaan de gemeente alleen winst (door grondverhuur) en absoluut geen enkel verlies mag opleveren. En de winst mag ook op geen enkele wijze ten goede komen aan het centrum, maar voor andere doelen worden aangewend, vond fractielid Remco Pols. Ook aan de ontsluiting van het plangebied mogen geen kosten voor de gemeente kleven, waarschuwde Pols.

Frans Wesselingh (CDA) meldde dat zijn fractie alleen akkoord ging, onder voorwaarde dat de agrariers op aanpalende percelen niet aansprakelijk zullen worden gesteld voor eventuele overlast en schade, zoals door mestuitrijden.

Lees ook:Raad distantieert zich van besluit over Humana
Lees ook:Buurtpark aan Marne in nieuw woongebied
Lees ook:GroenLinks: Middelpolder dreigt verloren te gaan
Lees ook:Frits Barend leidt lijsttrekkersdebat over wonen
Lees ook:Pols: Geen kaalslag Oude Dorp voor A9-tunnel

2 reacties op “GroenLinks tegen golfcentrum

 1. Rien Buter

  >> Behoud groene karakter Bovenkerkerpolder: Het open, groene en agrarische karakter van de
  >> Bovenkerkerpolder wordt behouden door inzet op recreatief medegebruik van het gebied.
  >> Wandelpaden: In de polder worden in samenwerking met de agrariërs meer wandelpaden
  >> aangelegd. Toegang tot het boerenland wordt regel in plaats van uitzondering.
  >
  >
  >
  >
  > hIERBOVEN DE SAMENVATTENDE regel t.a.v bovenkerkerpolder uit Groen Links programma.
  > Kerntekst:
  > ‘ door inzet op recreatief medegebruik van het gebied’.
  >
  > U ziet hoe verpolitiekt deze tekst is. Je kunt er alle kanten me op. De meewarige opmerkingen over het lot van de polder in de vollediger tekst, kunnen derhalve zodanig worden geinterpreteerd dat zelf een van veel tuin en boompjes voorzien bungtalow park er onder zou kunnen vallern. tel uit de winst van Groen Links. {Ik stemde soms op die Club en ben er lid van, want wat moet je anders?].
  >
  > Waarom verpolitiekt? Om dat ALLE groenlinksers, en ik neem dus aan ook hun gekozen voormensen, weten om welke konkrete detail vraagstukken het hier gaat– al sinds zeer lang. In die situatie verwacht ik voor een verkiezing die uiterst locaal gericht moet zijn, ook uitspraken die konkreet zijn, en weinig ruimte open laten voor onderhandelen. {Een heel klein beetje mag, soms een beetje meert, soms minder] De ruimte die nu wordt opengelaten riekt naar de wens om het sluitemn vcan een compromis belangrijker te vinden dan mens en milieu.
  > Elders wil Groen Links meer en beter aandacht voor onderwijs, maar als ik gelijk krijg– ik hoop natuurlijk van niet- dan behoren zij mijlen weg te blijven van de school.
  > Toegang tot boeren land wordt regel in plaats van uitzondering, en ergens anders ook de implivatie dat alles er voor iedereen moet zijn. Dat is volledig strijdig met de projekten als hier voorgesteld. Dat houdt in dat de logische consquentie nu al moet zijn, dat Groen Links nu al TEGEN de plannen moet zijn. Waarom dat dan niet direct en nu propageren? Hoe kan het dat de voorman van de fractie dan nog tegen is, zonder gevolgen?

  Het gaat mij niet om de meerderheid van de fractie, het gaat mij hier om het gegeven dat in deze situatie zelfs een enkel lid van die fractie, en nog wel de voorman bij wijze van spreken met een blindkap voorloopt, of wellicht zelfs een tunnelvisie van heb ik jou daar vertoont. Dat zou eigenlijk tot een zeer groot conflict binnen die kring moeten leiden. Ik weet niet wat er binnenskamers over gezegd is, maar het verwondert wel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert Jan Simons

  Op 19 september is voor Mr. Dr. E.R. Manunza (zie zijn artikel op http://amstelveen.blog.nl/sport_en_recreatie/2006/05/10/golfodrama_in_actie_tegen_golfcentrum) en andere geïnteresseerden de laatste gelegenheid om te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Door Uw aanwezigheid doet u al een bijdrage.

  Ik zie u daar!
  Mvg
  Robert Jan Simons

  PS: wie schrijft, blijft. Ik hoop dat mensen als Mr. Dr. E.R. Manunza zijn woorden wil blijven herhalen en dan vooral in de Amstelveense weekbladen (Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveen Weekblad).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.