Brentano riskeert boete van gemeente

Herbert Raat

Herbert Raat

Door trage administratie bij Brentano weten veel Amstelveners niet hoeveel zij zelf moeten bijdragen voor hulp bij het huishouden. Met het gevolg dat de schuld daarvoor maandenlang oploopt. Sinds mei heeft Brentano de nodige gegevens niet geleverd aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat vaststellen en innen van die bijdrage voor de gemeente uitvoert. Brentano riskeert nu een boete als niet snel de zaak wordt opgelost.

Wethouder Herbert Raat van Zorg (VV) schreef aan de gemeenteraad Brentano te hebben laten weten dat het probleem binnen een week uit de wereld moet zijn.

Dat die zorgaanbieder – overigens een nieuweling op het gebied van de huishoudelijke hulp in Amstelveen – achter loopt, is in strijd met het met de gemeente gesloten contract. In september kregen de cliënten een brief over de vertraging met daarbij de mededeling dat zij de eigen bijdrage over de maanden sinds mei ineens moeten betalen en daarvoor een factuur kunnen verwachten. Of zij daar maar rekening mee willen houden.

Overeenkomstig het contract, heeft de gemeente eind september verbetering afgesproken, maar die is er niet gekomen. Vandaar de deadline. Volgens Raat kijken vee Amstelveners straks tegen een torenhoge rekening op. Als de boete is opgelegd kunnen B&W nakoming van de contractuele afspraken vorderen, meldt Raat aan de gemeenteraad.

 

 

Lees ook:Raat wil dat huishoudhulp blijft bij WLZ-mensen
Lees ook:Gemeente biedt geen ‘Joodse’ huish. hulp meer
Lees ook:Joodse hulp bij huishouden nog 3 jaar
Lees ook:Exit Amstelring huishoudelijke hulp
Lees ook:Gemeente betaalt verblijf in Joods hospice

Eén reactie op “Brentano riskeert boete van gemeente

  1. Frank

    In de oude situatie kon je ook tijden wachten op,de rekening , in ieder geval op de eerste waaruit je kon opmaken hoeveel je moest betalen. Men had wel een folder waarmee je je eigen bijdrage kon berekenen. Alleen snapte die niemand.

    Maar laten we hopen dat door dit administratiieve gedoe niemand in de problemen komt.

    Ik vraag mij wel af of de gemeente die nu aan de kassa zit ook de voorlichting op zich moet nemen zodat de cliënten weten wat ze opzij moeten leggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.