Voedselbank kreeg keurmerk Voedselveiligheid

Raat (links) en Grea Twint en haar man. Foto: amstelveenweb.com

Raat (rechts) en Grea Twint en haar man. Foto: amstelveenweb.com

“Dit is voor Amstelveen een geschenk”, zei wethouder Herbert Raat maandagavond, toen hij het ingelijste certificatie document kreeg. Hij gaf het overigens meteen door aan coördinator Gréa Twint van de Voedselbank. Voor die was het ‘Groen Certificaat Voedselveiligheid’ bestemd. De certificering vond plaats door de Houwers Groep, die ook supermarkten van een keurmerk voorziet.

De Amstelveense voedselbank kreeg de hoogste score die denkbaar is (100), terwijl 80 is vereist. “Wij zijn als gemeente ontzettend trots op jullie”, zei Raat. Hij kreeg het document uit handen van bestuurder Jaap Sala van de landelijke vereniging van Voedselbanken, waarbij er 163 zijn aangesloten.

Diverse inspecties gingen aan de uitreiking vooraf, alsmede een training van de vrijwilligers van de lokale voedselbank, die nu aan rond de 100 gezinnen wekelijks levert. “Ik ben blij dat deze mensen, de vrijwilligers er zijn, want met mij alleen was ik voor de certificering misschien niet verder gekomen dan drie punten”, grapte Twint.

Ellen Essed, die voor de landelijke vereniging het project Voedselveiligheid leidt, meldde dat het keurmerk geen overbodige luxe is. Zij feliciteerde Twint met het gemotiveerde team van vrijwilligers om zich heen. Er volgen trouwens nu jaarlijks inspecties. Essed: “Dat zal leiden tot nieuwe verbeterpunten. Een certificaat halen is 1, maar daarna komt het houden ervan.”

Sala legde uit dat het keurmerk de relatie met supermarktketens gemakkelijker maakt. De vereniging werd enkele jaren geleden opgericht. Toen voorspelden critici dat zij als eerste een duur betaalde directeur zou aanstellen en een even duur hoofdkantoor betrekken, zei hij. Die kwamen er niet en dat versterkt de reputatie van de Voedselbanken. “Wij wekken vertrouwen doordat wij een positieve naam hebben en die willen wij graag houden”, zei hij.

Volgens Raat wordt de Voedselbank in Amstelveen breed gewaardeerd. “En 100 punten hoort bij Amstelveen”, zei hij, doelend op de behaalde score.

 

Lees ook:AM Groep krijgt keurmerk veilig voedsel
Lees ook:Voedselbank in november naar Olmenhof
Lees ook:Inzameling Voedselbank levert acht volle containers op
Lees ook:En dan is er koffie (voor Voedselbank)
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank

Eén reactie op “Voedselbank kreeg keurmerk Voedselveiligheid

  1. Voedselbank

    Hoofddoel van elke voedselbank moet het streven zijn naar opheffing.
    Daarvoor is brede inzet nodig, die er alsmaar niet van komt. Vooral de overheid blijft in gebreke. Schande dat kinderen in Amstelveen in diepe armoede leven.
    Desalniettemin complimenten met deze ultieme oorkonde voor kwaliteit.
    Hulde aan alle vrijwilligers. Niet in de laatste plaats voor Mevrouw Twint en haar patner.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.