Café Welkom rond noodopvang

Donderdag (7 juli) wordt van 19:30 tot 22:00 uur Café Welkom gehouden rond de noodopvang voor vluchtelingen in Kronenburg. Dat gebeurt in Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112. Dat ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de noodopvang. Buurtbewoners willen daar anderen ontmoeten tijdens een spontane avond met gratis koffie, thee en limonade.

Het is een bijeenkomst voor spontane gesprekken, inleidingen, muziek, gedichten en misschien wel wederzijdse hulp, laten de organisatoren weten. Die behoren tot het bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg.

Iedereen kan bijdragen aan de bijeenkomst met koken, een gedicht voordragen, kunst laten zien, muziek maken, een verhaal vertellen of op een andere manier. Men moet dat wel even van tevoren laten weten. E-mail: [email protected]. Antwoord in Engels, Nederlands, Arabisch of Farsi.

De bijeenkomst is een paar dagen na Ramadan. Goede reden om dat te vieren en elkaar te ontmoeten, vindt het organisatiecomité. Men ontvangt informatie over de wekelijkse buurttour op maandag en de Nederlandse taal activiteiten op woensdag en vrijdag.

De Café Welkom bijeenkomsten zijn er driewekelijks op donderdagavond. Voor de komende periode zijn de data: 7 juli, 28 juli en 18 augustus.

Elke Café Welkom bijeenkomst lopen een paar buurtbewoners met bezoekers die dat willen mee. Ze vertrekken om 19:00 uur vanaf de ingang van de noodopvang en wandelen samen naar de Café Welkom bijeenkomst.

 

 

Lees ook:Vluchtelingen café blijft na gestrande noodopvang
Lees ook:Weer ‘welkom café’ voor vlchtelingen en bewoners
Lees ook:Meeting voor vluchtelingen en buurtbewoners
Lees ook:Vluchtelingenplatform houdt iftar
Lees ook:Bijeenkomst ‘welkom platform’ vluchtelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.