Minder sociale participatieclubs

GemeentehuisHet barst zo langzamerhand van de adviescommissie, cliëntenraden en andere belangengroepen om mee te praten over allerlei gemeentelijke sociale taken. Participatie heet dat. Als de gemeenteraad ermee instemt, komt er nu één Participatiegroep Sociaal Domein. Dat heeft er ook te maken met alle zorgtaken die de gemeente er bij heeft gekregen. Aan de gemeenteraad is een nieuwe verordening voor die participatie voorgelegd.

Er is een werkgroep gevormd, bestaande uit de voorzitters van de bestaande raden met ambtelijke ondersteuning, om te adviseren over die nieuwe club. Die sluit ook beter aan bij de veranderde taken van de gemeente op basis van nieuwe wetgeving (vastgelegd in onder meer de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet en de kersverse Participatiewet).

In die nieuwe club zijn de doelgroepen minima, gehandicapten, senioren, jeugd en minima vertegenwoordigd. Seniorenraad en sociale participatiegroepen vervallen, de cliëntenraad minima (geen participatiegroep in de zin van de verordening) blijft gehandhaafd voor ondersteuning (spreekuren, voorlichting) van minima, naast doe participatieraad sociaal domein.

 

Lees ook:B&W heffen participatiegroep minima op
Lees ook:Onderscheiding voor Hugo Hazeweijer
Lees ook:ChristenUnie wil geld in wijken pompen
Lees ook:Raad laat effect jeugdbeleid onderzoeken
Lees ook:ChristenUnie: geen / lage eigen bijdrage WMO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.