Open huis bij Voedselbank, Raat toont interesse

Grea Twint in gesprek bij de Voedselbank

De Voedselbank Amstelveen, gevestigd in het gebouw van het Rode Kruis aan het Hueseplein 17, houdt 11 januari van 14.30 tot 16.00 uur ópen huis.’ Terwijl de gemeenteraad geen cent voor de voedselbank over had (zij stemde in meerderheid tegen een motie die voorzag in een subsidie van zesduizend euro) kreeg de organisatie vorig jaar wel steun van diverse andere kanten. Maar wethouder Herbert Raat van Financiën (VVD) heeft inmiddels op de maandag gehouden nieuwjaarsreceptie laten weten graag eens langs te komen bij de Voedselbank en waardering voor het project uitgesproken. “Misschien verschijnt er in deze tijd van bezuinigingen toch ook een klein gemeentelijk lichtpuntje aan de horizon voor de voedselbank,” zegt Grea Twint, de drijvende kracht achter de organisatie. Die kreeg vorig jaar van een Amstelveense vrouw een bestelbus. En dankzij hulp van de Lions Club kan zij de komende drie jaar de huur betalen van een ruimte bij het Rode Kruis, die als uitdeelplek is ingericht. De cliënten mogen daar zelf hun extra levensmiddelen uitzoeken voor een gefingeerd bedrag per maand. Ook deze artikelen zijn door gulle gevers bij de voedselacties bijeen gebracht. Die worden gehouden bij  supermarkten C1000, AH en Jumbo.  En Jos v.d. Berg op het Amstelplein en Bakker Laromme in Buitenveldert zorgen wekelijks voor vers brood. Bakkerij Hulleman doneerde voor de kerst dertien kratten (uit vijf filialen) kerstlekkernijen. Hans Spelde en Barbara Buitendijk van Bloemen-bestelservice  Amstelveen, de rijdende bloemenwinkel in de Westwijk, brengen zaterdag hun overgebleven bloemen naar de cliënten. “De reacties hierop zijn geweldig,” zegt Twint. www.voedselbankamstelveen.nl

Lees ook:234 volle kratten voor Voedselbank
Lees ook:Feestje en meer ruimte bij Voedselbank
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank
Lees ook:Tien mille van Lions voor Voedselbank
Lees ook:Voedselbank in november naar Olmenhof

2 reacties op “Open huis bij Voedselbank, Raat toont interesse

  1. frank

    Wethouder Raat komt langs bij de voedselbank!!!!!!Nu moet de wethouder wel wat meenemen. We zijn benieuwd of ie echt belangstelling heeft!

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Mevr. Koops heeft gereageerd over het afwijzen van de voedselbank ( let even op de datum) Zij zegt dat de gemeente 8 gezinnen bijstaat met pakketten. Wat raar, plotseling worden er wel gezinnen bijgestaan via de voedselbank en eerst zou er geen voedselbank nodig zijn. Eerder had de voedselbank gemeld dat zij meer gezinnen ondersteunde. Wie vergist zich nu? Maar ja, mevr. Koops heeft zich tenminste echt uitgesproken, terwijl de hr. Raat langs komt. Misschien moet de hr. Raat er langs rijden als hij naar zijn werk toe moet!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.