Samenscholen in Amstelveen verboden

Evenals Rotterdam, dat daardoor in het nieuws kwam, kent ook Amstelveen een algeheel samenscholingsverbod. Tijdens een onlangs gehouden ledenvergadering van de PvdA vestigde iemand er de aandacht maar eens op dat het gewoon in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat. ‘Het is verboden op de weg deel te nemen aan een samenscholing, onnodig op te dringen of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden.' Wie zich dus in een groep op straat bevindt, is strafbaar. Zeker als die groep ook nog eens ‘uitdagend gedrag' vertoont. In dat licht zou de politie dus met de APV in de hand in één keer het complete hangjongerenprobleem in Westwijk en Middenhoven met een harde aanpak kunnen oplossen.

 

Gebeurt natuurlijk niet, want er is doorgaans meer één wijkagent beschikbaar, omdat de rest zich massaal bezighoudt met fout parkeren, snelheidsmetingen en alcoholcontroles. Allemaal nuttig, maar niet waar de bevolking nou massaal om vraagt. Wel om het uitbannen van overlast en om meer veiligheid in de openbare ruimte.
Alcoholcontroles past de politie ook toe op fietsers, bleek tijdens diezelfde PvdA-vergadering uit de mond van de dochter van voormalig raadslid Charlotte Boerlage. Dronkenschap, daar is zij ook tegen. Maar wie als jongere twee of drie biertjes op heeft, zit al boven de toegestane limiet en kan 's nachts uit P60 komend naar huis gaan lopen. Alleen of in groepsverband. In dat laatste geval dreigt dan weer, als je er een beetje bureaucraat op loslaat, de overtreding van het samenscholingsverbod. Ook van schoolfeestjes komende fietsers schijnen driftig te worden gecontroleerd. In Westwijk en Middenhoven vraagt men zich af of al die politionele energie niet vaker naar die wijken kan worden verlegd. Overigens heeft de fractie de partijgenoten toegezegd vragen aan B en W te zullen stellen over de kennelijk nogal rigide politionele interpretatie van de regelgeving. Maar in de politiek stellen beloften niet zo gek veel voor.

 

Lees ook:Acht ton voor bestrijding jeugdoverlast
Lees ook:D66 trekt Westwijk, Waardhuizen en Middenhoven in
Lees ook:BBA wil maatregelen tegen hangjongeren Westwijk
Lees ook:Alcoholverbod tegen overlast door ‘hangjongeren’
Lees ook:Jeugdoverlast daalt, maar stijgt in Westwijk en Randwijck

7 reacties op “Samenscholen in Amstelveen verboden

  1. Rob Nijkamp

    Het zal wel weer niet gezegd mogen worden, maar het is weer een bewijs van ondeskundigheid door wie wij als burgers in de gemeenteraad worden vertegenwoordigd. Ja, begin maar met gillen dat ik over iets meer dan 2 jaar weer naar het stembureau kan en mag gaan, maar als er een iemand tot de gemeenteraad toe gaat treden, dan is het toch minimaal te verwachten dat hij/zij een aantal spelregels van de gemeente kent. Het hoeft niet volledig te zijn, maar minimaal geïnformeerd zijn over de plaatselijke verordeningen maken discussies een stuk helderder. Dan gaan we het nog niet hebben over de uitvoering en verantwoordelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. patrick (13 jaar)

    ik vind het egt leip dat je niet eens met n paar vrienden rond mag lopen als je je verveelt, en als je dan wat drinkt of rookt, so what? als je maar neit dronken gaat rijden of dingen gaat mollen, voor de rest doe ik het gewoon want voor de rest kan de politie ons tog niks maken. ze moeten gewoon niet zeiken over jongeren die iets te vroeg drinken of roken, maar over gasten die dingen mollen, en als je af en toe drugs gebruikt dat moeten we tog zelf weten? zolang we niks mollen of mensen lastigvallen moeten ze zich niet met ons bemoeien.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Tja, als je dáár niet stil van wordt….!?

      /   Beantwoorden  / 
  4. dorien mijksenaar

    Tja als je 13 bent is blowen en drinken niet altijd het antwoord op verveling. Over een biertje of een jointje zul je niemand horen, maar het gaat om je grens niet kunnen bepalen, stoer doen door daarover heen te gaan,niet buiten de groep willen vallen. Dat betekent dat je sterk moet zijn om je eigen gedrag te bepalen, dat moet je leren, soms met behulp van iemand anders die jouw situatie herkent. Van wie je iets kan leren bepaal je ook zelf, ook als je wacht totdat de politie je pakt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. patrick (13 jaar)

    ik doe het niet om stoer te doen, maar omdat ik het lekker vind. en ik neem het niet te veel hoor, en ook amper met vrienden.en k ben al paar keer door politie gewaarschuwd, schijt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. bart auée

    hey, patrickxD
    t is goed dat je bent gestopt met j gangsterlife sinds kort:P.
    tot donderdag;)

    gz bart

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bart Auee (De echte)

      Patrick, Ik lees dit nu.. Waarom probeer je jezelf hieruit te lullen Door Reacties onder MIJN naam te plaatsen?Maak je het jezelf zo moeilijk dat je een schuilnaam nodig hebt? En danm, noem je wat jij hebt een Gangsterlife? Echt man wat denk je van jezelf =S.. N beetje mijn naam gebruiken om iedereen te laten weten dat je een “Gangsterlife” hebt.. Echt gewoon zwak dat je bullshit onder mijn naam op internet plaatst.. Noujah, ik hoop maar voor Je dat iedereen op dit forum je een Echte “Gangster” vond. (Totdat dit bericht kwam dan, want nu ziet iedereen hoe Zwak je bent). En ByTheWay, zoek op wikipedia “Gangster” op, want dan kom je misschien zelf ook tot de Conclusie dat je dat NIET bent. ;)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.