Ex-raadslid CDA nu op kandidatenlijst bbA

Marga van Herteryck

Marga van Herteryck

Voormalig CDA coryfee Marga van Herteryck keert terug naar de lokale politiek. Maar nu voor de plaatselijke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), die overigens haar wethouder Peter Bot opnieuw tot lijsttrekker heeft uitgeroepen.

Van Herteryck was acht jaar lang (van 2006 tot 2014) lid van de gemeenteraad voor hert CDA en maakte in die tijd ook deel uit van de raadscommissie Burgers & Samenleving. Volgens bbA staat zij op de concept kieslijst, maar volstrekt onduidelijk is of zijn een verkiesbare plaats heeft en daarmee opnieuw kans op het raadslidmaatschap.  De definitieve lijst wordt in de ledenvergadering op donderdag 14 december vastgesteld.

Marga van Herteryck zei zich vier jaar geleden terug te trekken om meer tijd vrij te maken voor haar gezien, maar hield volgens bbA warme contacten met leden van die partij. “Ik vind het leuk me met echt lokale politiek bezig te houden”, zegt ze.  Van Herteryck is in het dagelijkse leven medewerker van advocatenkantoor Florent in Amsterdam.

 

Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Vrijwel compleet nieuwe raadsfractie Burgerbelangen
Lees ook:Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen
Lees ook:Veel nieuwe kandidaten op CDA lijst
Lees ook:Wethouder Groot lijsttrekker voor CDA

2 reacties op “Ex-raadslid CDA nu op kandidatenlijst bbA

  1. 🤡

    Die lokale nitwitpartijtjes vormen wel een toevluchtsoord voor allerlei uitgekakte rechtse kakkertjes. Eerst OCA ( mmmmwwoeoehahahahahaha😂😂)en nu bbA , maar misschien kan tante Marga onze voormalige Katrijn ( mevr. Roos) opvolgen. Je weet het nooit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Politiek windvaantje. Ach ja, wat maakt het uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.