ChristenUnie tegen trouwen op zondag

Bert de Pijper (CU)

Bert de Pijper (CU)

Dat er in Amstelveen ook op zondag kan worden getrouwd, zint de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad niet. Die heeft dan ook tegen dat onderdeel van de tarievennota gestemd. Stellen die op zondag willen trouwen, betalen daarvoor ongeveer 900 euro. Maar de ChristenUnie wil dat het helemaal niet kan. Al leverde het de gemeente een vermogen op.  De overige zes dagen van de week zijn wat haar betreft voldoende. Raadslid Bert de Pijper van de CU liet in het verslag van de raadsvergadering vastleggen tegen de mogelijkheid op zondag te trouwen te zijn.

“Wij vinden het verkeerd dat het sinds enkele jaren in Amstelveen burgerlijke huwelijken ook op zondag zijn te sluiten. Daarom maken wij elk jaar een voorbehoud en zeggen wij het niet eens te zijn met vaststelling van een tarief daarvoor. De zondag is een rustdag, die met name gebruikt kan worden voor het besteden van tijd met het gezin, familie, vrienden en andere dierbaren, ontspanning en eventueel voor kerkgang. Wat ons betreft is de overheid voor de overige zes dagen in de week beschikbaar voor het sluiten van burgerlijke huwelijken, maar zou de zondag het gemeentehuis ook voor sluiten van burgerlijke huwelijken gesloten moeten zijn”, zegt De Pijper.

Het vastgestelde tarief voor trouwen op zondag is extra hoog, in verband met alle hogere kosten om het gemeentehuis, maar ook de andere trouwlocaties, open te laten zijn. De Pijper: “Wij pleiten er voor dat uit respect voor de zondag, het gemeentehuis en de andere trouwlocaties die dag gesloten blijven.”

Lees ook:College van B&W verdeeld over trouwen op zondag
Lees ook:Gemeente maakt reclame voor trouwen
Lees ook:Trouwen kan 10 oktober op zondag
Lees ook:D66 (anders dan CU) voorstander trouwen op zondag
Lees ook:ChristenUnie: Hoeveel verdient Bakas bij AV?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.