Oud-voorzitter Rietveld van ChristenUnie overleden

bigImage[1]De plaatselijke afdeling van de ChristenUnie zegt diep geschokt te zijn door het overlijden van haar voormalige voorzitter Piet Rietveld, in de nacht van donderdag op vrijdag. Hij nam in 2010 al afscheid als voorzitter, maar had de afdeling – en haar voorlopers GPV en RPF – in die functie toen vijftien jaar gediend. Rietveld is 60 jaar geworden. Hij was heel geliefd bij de leden van de ChristenUnie.

Onder zijn bezielende leiding deed de afdeling in 2006 voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad en kreeg daarin meteen een zetel, die werd bezet door Jacqueline Koops. Vier jaar later werd zij wethouder en ging de zetel in de raad naar Bert de Pijper.

Piet Rietveld was in het dagelijks leven professor vervoerseconomie aan de VU. Hij behoorde volgens velen tot de Top 20 economen van de wereld. Hij won verscheidene  prijzen en besteedde die gelden weer aan nieuwe onderzoeken.

“Bij Piet Rietveld werd slechts enkele weken geleden alvleesklierkanker geconstateerd”, vertelt wethouder Jacqueline Koops. “Zijn overlijden komt dan ook zeer abrupt. Ik zal hem erg missen. Hij kenmerkte zich in zijn persoonlijk leven door het feit dat hij geen auto bezat. Hij deed alles op de fiets of met de trein. Zijn bescheidenheid en zijn hoge mate van intelligentie en snel schakelen, maakten hem zeer geliefd bij een ieder. Hij was een zeer aimable man. Ik heb zo’n tien jaar nauw met hem samengewerkt en dat was altijd zeer prettig. Het is onvoorstelbaar dat hij er niet meer is.” Rietveld wordt donderdag begraven.

 

Lees ook:Symposium ter herdenking CU-voorzitter
Lees ook:Landelijke campagnestrateeg nieuwe voorzitter CU Amstelveen
Lees ook:CU-bestuur vernieuwd en uitgebreid
Lees ook:Koops wint strijd om CU-lijsttrekkerschap van De Pijper
Lees ook:Koops wordt wethouder Stichtse Vecht

3 reacties op “Oud-voorzitter Rietveld van ChristenUnie overleden

  1. frank bikker

    Gecondoleerd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Stephan

    Wat een enorm verlies. Wat was Piet een toonbeeld van zachtaardigheid, vriendelijkheid. Zoveel humor, zo’n warm persoon. Wat een troost te weten dat Piet in het huis van de Vader is. Dank God voor wie hij was.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Stephan

    Wat was Piet een toonbeeld van zachtaardigheid en vriendelijkheid. Wat een warm persoon, wat een humor. Echt een groot gemis maar hoe mooi te weten dat Piet in het huis van de Vader is. Prijs God voor wie hij was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.