VVD: één verkiesbare nieuwe naam op kandidatenlijst

Kees Noomen

Kees Noomen

‘Ervaring en vernieuwing’ weerspiegelt volgens de VVD de kandidatenlijst waarmee zij de raadsverkiezingen ingaat. Overigens moet op 12 november de geheime ledenvergadering, waar media worden geweerd, zich nog over de lijst uitspreken. Eerder al besloten de leden al dat wethouder Herbert Raat lijsttrekker wordt. Lijstduwer is oud bestuursvoorzitter Rolf Thung, voormalig toptennisser (24ste plaats). Tweede op de lijst is fractievoorzitter Kees Noomen, derde huidig raadslid Inza Gast. Daarna komen de eveneens al zittende raadsleden Tom Ponjee en Hans Bulsing (4 en 5). De enige nieuwkomer op een voor de VVD verkiesbare plaats lijkt Rob Ellerman (6). Op de zevende, achtste en negende plaats staan weer zittende raadsleden: Paul Feenstra (7), Walter Vervenne(8) en Victor Frequin (9). Nieuwkomers staan verder op de tiende, elfde en twaalfde plaats: Janneke Leegstra, Remco Snoek en Tom Coumans.

De VVD heeft op dit moment negen raadsleden en is daarmee de grootste fractie. Mocht zij met hetzelfde aantal terugkeren, dan bevindt zich één  nieuwkomer (Ellerman) onder hen. Mocht Raat opnieuw wethouder worden, dan komt er bij een ongewijzigd electoraat een tweede nieuweling in de fractie in de persoon van Janneke Leegstra. Maar de lijst is nog niet definitief.

Volgens voorzitter Claudio Mancinelli heeft de VVD in de nu lopende raadsperiode in Amstelveen geprobeerd orde op zaken te stellen. “Er zijn goede resultaten geboekt voor bijvoorbeeld de veiligheid, onderwijs en financiën”, zegt hij. “Deze lijn willen wij de komende jaren doorzetten.” Volgens hem combineert de conceptlijst ervaring met vernieuwing, maar die laatste is op verkiesbare plaatsen uiterst gering.

Volgens de afdeling is bij het vaststellen van de lijst geprobeerd een goede vertegenwoordiging van de achterban van de VVD in Amstelveen te krijgen. Daarbij is gelet op onder meer ervaring in politiek en bedrijfsleven, deskundigheid op relevante onderwerpen en betrokkenheid bij de buurt, zegt de VVD. Op de plaatsen 13 tot en met 23 staan: Bas Zwart,  zittend raadslid Tim Lechner,  Arik Suissa, Arjan Gerritsen, zittend raadslid Marius Rietdijk, Frank Kuyper,  Monique Eikelenboom, Ludo Bergkamp, Marten Tilstra, Iemke Ruige en Gerben Moerman.

 

 

 

Lees ook:VVD-reaadslid Tim Lechner moet veld ruimen
Lees ook:Geen van CDA-raadsleden komt terug
Lees ook:Yeter Tan kandidaat wethouder
Lees ook:Hans Bulsing lijstaanvoerder VVD
Lees ook:Ook GroenLinks vernieuwt raadsfractie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.