Maaike Veeningen lijsttrekker D66

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad Maaike Veeningen (32) wordt lijsttrekker bij de volgende raadsverkiezingen in maart volgend jaar. Daartoe heeft de ledenvergadering van de voor meer transparantie van het gemeentelijke bestuur pleitende, maar zelf – anders dan andere politieke partijen – media bij haar ledenvergadering werende lokale partijafdeling woensdag besloten. Veeningen, die zegt ook open te staan voor wethouderschap, was overigens de enige kandidaat bij de lijsttrekkersverkiezing.

In de ledenvergadering motiveerde zij haar kandidatuur met de roep om vooruit te willen met Amstelveen, meldt de afdeling in een kort persbericht. “Het is tijd voor investeringen in onderwijs en economie, hervormingen van de kantoren- en woningmarkt en ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Met oog voor een duurzame toekomst. Zo houden we Amstelveen een aantrekkelijke stad om in te wonen, te werken en te ondernemen,” schijnt Veeningen te hebben gezegd.  Zij wil vooral dat de gemeente de burger een veel belangrijkere stem geeft, zeker bij grote projecten.
Zij wil dat D66 deel uitmaakt van een volgende coalitie. Als fractie die verdrievoudigde in omvang en eigenlijk de grote overwinnaar werd bij de vorige verkiezingen, had zij in een nu zittend college willen zitten. Maar bij een poging daartoe overspeelde zij arrogant haar hand. Het kwam er een beetje op neer dat de VVD – grootste fractie in de raad – mocht meedoen, maar dan wel snel moest zijn. Anders zou er een centrum links college komen.

Toen dat laatste niet lukte, formeerde Herbert Raat van de VVD de huidige coalitie met CDA, ChristenUnie, Burgerbelangen (BBA) en Ouderencombinatie.  Bestuur en fractie van D66 hopen het nu blijkbaar handiger te doen.  ”Veeningen is wat ons betreft de aangewezen persoon om Amstelveen door deze lastige tijd te loodsen met een optimistisch verhaal vol met kansen voor inwoners en ondernemers. Het is de juiste vrouw op de juiste plek,” zegt afdelingsvoorzitter Nico van Ginkel.

 

Lees ook:Maaike Veeningen kandidaat lijsttrekker D66
Lees ook:Van Ginkel voorzitter D66
Lees ook:Veeningen weer lijsttrekker D66 Amstelveen
Lees ook:PvdA vindt smalle coalitie ‘onverantwoord’
Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien

Eén reactie op “Maaike Veeningen lijsttrekker D66

  1. gerben

    Amstelveeningen Vooruit.
    Gefeliciflafstaart.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.