CDA juicht over begroting 2007

Hoewel de CDA-raadsfractie blij is met de ruimschoots sluitende begroting voor 2007, maakt zij zich zorgen over de leefbaarheid langs de A9. Maar door de door B en W geplande vorming van een mobiliteits- fonds geeft het college van B en W volgens fractievoorzitter Ben Jonker ‘een voorzet om werk te maken van het verbeteren van de leefbaarheid en welvaart binnen Amstelveen.

‘Je mag daarbij denken aan overkluizing van de A9,’ zegt Jonker. De ruimere begroting is in de ogen van het CDA overigens vooral het gevolg van de verbeterde economie. Bijzondere aandacht verdienen volgens haar, behalve de plannen voor de A9, meer geld voor jeugd en veiligheid, een financiële injectie voor NME/Elsenhove en extra geld voor de instandhouding van spelrecreatie.

De extra gelden voor spelrecreatie en NME/Elsenhove volgen op een periode waarin juist een aantal noodzakelijke bezuinigingen zijn doorge-voerd op veel onderdelen van de gemeentelijke huishouding. Gelukkig biedt de huidige financiële ruimte de mogelijkheid om een aantal echte knelpunten te verzachten. Juist gezinnen met jonge kinderen hebben baat bij een goed onderhoud en voortzetting van bijvoorbeeld de speelbadjes in Amstelveen. Met het huidige bestedingsvoorstel komen deze niet in gevaar, aldus de fractievoorzitter van het CDA.

Lees ook:Bezuiniging Elsenhoven teruggedraaid
Lees ook:Veel nieuwe kandidaten op CDA lijst
Lees ook:Bezuiniging wegens ‘IJsland’ niet nodig, vindt CDA
Lees ook:CDA akkoord met investering topsporthal
Lees ook:CDA vindt college moedig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.