VVD in verzet tegen terrasbelasting

De VVD verzet zich tegen de hoogte van de terrasbelasting die B en W in het vervolg, op basis van een nieuwe precarioverordening, bij de horeca wil gaan heffen. Het college wil 25 euro per vierkante meter bij de horecaondernemers gaan heffen en in het Stadshart 35 euro. Dat staat nogal haaks op het door datzelfde college beleden streven naar het aantrekkelijker maken van het Stadshart.

In de raadscommissie Algemeen bestuur en middelen (ABM) werd gevraagd naar de tarieven in andere gemeenten. B en W produceerden inmiddels een overzicht, waaruit onder meer blijkt dat in het centrum van Amsterdam de terrasbelasting veel hoger is (135 euro per vierkante meter per jaar). Maar de VVD had graag gezien dat de tarieven uit Amstelland en de Meerlanden waren getoond. Zoals die van Ouder-Amstel (9 euro). Ook aan het bevorderen van het toerisme, eveneens een wens van het college, dragen de hun ogen hoge tarieven niet bij, vinden de liberalen.

Overigens is het voorstel voor de nieuwe precarioverordening, waarover de raad woensdag (8 februari) zou beslissen, van de agenda gehaald. De VVD vermoedt dat de coalitie het pijnpunt over de verkiezingen wil tillen. De liberale fractie heeft bovendien geconstateerd dat de ondernemers niet bij de voorbereiding van de nieuwe verordening zijn betrokken, zelfs niet eens geïnformeerd.

Lees ook:Belasting op terrassen, reclame en standplaatsen
Lees ook:Gemeente ziet af van reclamebelasting
Lees ook:Parkeertarieven alsnog aangepast
Lees ook:Huisvesting omroep en VHA kost bijna zeven ton
Lees ook:Betwiste hoge huur standplaatsen nu iets lager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.