B&W bezoeken ‘digireus’ Atos

college vergadertHet nog niet zo lang geleden door burgemeester Mirjam van ’t Veld geopende bedrijf Atos, in het voormalige KPMG gebouw, deze keer. Daar vergaderde dinsdag het college van B & W. Het doet dat tegenwoordig geregeld buiten de deur.

Naar eigen zeggen omdat het college het belangrijk vindt goede contacten te onderhouden met het bedrijfsleven. Atos is toonaangevend in digitale transformatie en Europees leider in Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing en Digital Workplace. Atos bedient verschillende marktsectoren zoals Defensie, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport

 

Het bedrijf is volgens de gemeente voorloper in digitale ontwikkelingen, die razendsnel gaan en waardoor ook gemeenten krijgen te maken met deze veranderingen. De gemeente wil hierop inspelen, maar de ICT is ernstig vertraagd en er moest externe expertise worden ingehuurd in de hoop zo de zaak op orde te krijgen.

Maar een persbericht zegt dat de gemeente tegemoet wil komen aan de wensen van de inwoners op het gebied van dienstverlening. “Daarnaast heeft het college de wens te onderzoeken of Amstelveen kan transformeren naar een ‘smart city’. Een stad die een hoge kwaliteit van leven weet te garanderen door samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen op het gebied van slimme digitale technologie, traditionele infrastructuur, architectuur, menselijk kapitaal en sociaal kapitaal. Hierbij is informatie cruciaal”, zegt de gemeente na het bezoek aan Atos. Dat bedrijf heeft veel expertise in huis die de gemeente kennelijk mist. “Tijdens het bedrijfsbezoek aan Atos heeft het college diverse vraagstukken verkend die deze transformatie (blijkbaar naar ‘smart city’, red.) met zich meebrengt.”

Enkele weken geleden was de gemeente te gast bij de Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB). Daarvoor vergaderde het o.a. bij Ons Tweede Thuis, HP, het Zonnehuis en diverse andere organisaties.

 

Lees ook:B&W bij New York Pizza
Lees ook:B&W te gast bij LG Electronics
Lees ook:IT voor zelfstandige ouderen
Lees ook:Atos: KPMG-pand was strategische keus
Lees ook:Driekwart ton om slimme stad van AV te maken

2 reacties op “B&W bezoeken ‘digireus’ Atos

  1. Gerben

    Smart city op je eentje? Neem Aalsmeer ten minste mee.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Aan prachtige doelstellingen op ICT -gebied geen gebrek bij de overheid, maar welke zijn nu eigenlijk verwezenlijkt? Ik herinner me enkel nog het feit dat een collega-burgemeester Amstelveen eens gewezen heeft op een knoert van een fout. Dan sta je toch in je hemd, vooral als je dergelijk soort doelstellingen verkondigt. Blaas dan niet zo hoog van de toren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.