B&W bij Boemerang

BoemerangDe Boemerang werd het deze keer. Eén keer per maand houden Burgemeester en Wethouders hun wekelijks vergadering buiten het raadhuis op een door bedrijven en instellingen aangeboden locatie. Dinsdah (16 juni) was dus de bekende kringloopwinkel in Bovenkerk aan de beurt.

Daar kunnen inwoners terecht voor kopen van gebruikte boeken, meubels, lampen, huisraad, kleding, sieraden En voor nog veel meer. Door anderen worden al die spullen gratis ingebracht. Zo krijgen zij een tweede kans.

Belangrijk speerpunt voor de Boemerang is werkgelegenheid. Door training en opleiding creëert de winkel voor sommigen – velen, zegt de gemeente – een kans op de arbeidsmarkt. Er worden (maatschappelijke) stages voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO gedaan, maar er zijn ook leerlingplaatsen  voor mensen uit de psychische zorg om re-integratie te bevorderen. Daarnaast zegt de kringloopwinkel te staan voor – komt de kreet weer – duurzaamheid.

Bewoners van Amstelveen en omstreken brengen massaal bruikbare goederen naar Maalderij 8, waardoor de afvalberg een stuk kleiner wordt. Dat laatste was destijds een argument voor de gemeente het project te subsidiëren. De afvalberg wordt er kleiner door, was de redenering.

Te gast

Zoals gezegd vergadert het college van B&W vaker buiten de deur. Eerder bijvoorbeeld al in de Olmenhof, het Oude Dorp en bij ondernemerscentrum Nest. Bedrijven, instellingen en andere organisaties kunnen de gemeente via de gemeentelijke website uitnodigen. Uiteraard neemt het college voor of na de B&W vergadering graag een kijkje in de organisatie, waar het te gast is.  

 

Lees ook:B&W tussen de fietsen
Lees ook:Nieuwe Boemerang (kringloop) officieel open
Lees ook:B&W vergaderen in Oude Dorp
Lees ook:B&W tussen HP computers
Lees ook:B&W bij bouwer Heemraad

Eén reactie op “B&W bij Boemerang

  1. Frank Bikker

    Als u zit met inboedels, daarvan kunnen ze ook veel gebruiken, beslist niet alles, maar men een paper waarop staat waarin men interesse heeft en dan wordt het gratis opgehaald, scheelt ook weer tijd.
    Ik heb menig boek voor een zacht prijsje daar “gescoord”.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.