21 sollicitanten voor burgemeesterschap Amstelveen

 

Jan van Zanen

Jan van Zanen

Om Jan van Zanen als burgemeester van Amstelveen op te volgen, staan 21 sollicitanten in de rij. Dat heeft de commissaris van de koning in Noord-Holland, Johan Remkes, aan de gemeenteraad laten weten. Zoals bekend ontstond de vacature doordat Van Zanen, die zich in de acht jaar dat hij in Amstelveen het ambt bekleedde heel populair maakte bij de bevolking, ervoor koos eerste burger van zijn ‘droomstad’ Utrecht te worden. Hij was daar eerder heel lang wethouder en raadslid geweest.

Voor de in Amstelveen ontstane vacature hebben zich acht vrouwen en dertien mannen aangemeld. Van de 21 sollicitanten hebben er zestien al een functie in het openbaar bestuur, de rest werkt daarbuiten. De meeste gegadigden (zes) zijn lid van de PvdA, gevolgd door de VVD, waarvan er vijf lid zijn.

De laatste vier burgemeesters van Amstelveen waren VVD-ers. Drie sollicitanten behoren tot het CDA, twee tot D66 en één bij GroenLinks. Van vier sollicitanten is de politieke stroming waartoe zij  behoren niet bekend. Op dit moment is Fred de Graaf waarnemend burgemeester van Amstelveen. Hij maakt deel uit van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en was jarenlang burgemeester ban Apeldoorn.

 

Lees ook:Volgende week nieuwe burgemeester bekend
Lees ook:42 sollicitanten burgemeester Ouder-Amstel
Lees ook:Van Zanen niet naar Utrecht: “Ik blijf in Amstelveen”
Lees ook:Commissie voor benoeming burgemeester benoemd
Lees ook:Tijdelijk meer politie in strijd tegen woningbraken

Eén reactie op “21 sollicitanten voor burgemeesterschap Amstelveen

  1. gerben

    Doekle Terpsra is plots vrij. Zit hij erbij? Prima.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.