Koningin komt op Koninginnedag naar Stadshart Amstelveen

Op uitnodiging van burgemeester Jan van Zanen komen koningin Beatrix en de leden van de Koninklijke Familie op dinsdag 30 april Koninginnedag ten dele vieren in Amstelveen. De vorstin blijft overigens in de provincie Noord-Holland, want gaat ook naar De Rijp (gemeente Graft-De Rijp), waarvan de burgemeester haar ook had uitgenodigd. Van Zanen zegt dat de gemeente bijzonder vereerd is dat de koningin het jaarlijkse feest in Amstelveen deze keer komt meevieren. “We gaan er een mooie dag van maken,” belooft hij. De gemeente lijkt het bezoek overigens vooral te willen gebruiken om het Stadshart op de kaart te zetten, want daar wil zij de Koninklijke familie heen halen.

Zodat waarschijnlijk de bekende vrijmarkt in de wijk Patrimonium en langs de Amsterdamseweg buiten schot blijven en  gedurende het bezoek van het Koninklijke gezelschap aan het Stadshart worden qua publiek leeggezogen. Onduidelijk is of Stadsharteigenaar Unibail-Rodamco gaat meebetalen aan de kosten van het bezoek. Een gemeente heeft éénmaal in de twaalf haar de kans bezoek op koninginnedag van de koningin te krijgen, namelijk als de provincie van waarvan zij deel uitmaakt weer aan de beurt is.

Van Zanen: “In overleg met het Koninklijk Huis zal een gevarieerd programma worden opgesteld in en om het Stadshart.”  Hoe het er uit gaat zien, wordt over enige tijd meegedeeld. Van Zanen vertelde bij RTV Amstelveen  in de loop der jaren wel eens te hebben laten doorschemeren dat hij graag de koningin op koninginnedag zou ontvangen. 

Over het algemeen staan inwoners positief tegenover het bezoek van de koningin, al zijn er ook (vooral Republikeinse) tegenstanders.  Velen verwachten dat de majesteit zeker een bezoek aan het Cobra Museum zal brengen als zij toch in het Stadshart is.

 

Lees ook:Inwoners gevraagd om bijdrage ontvangst koningin
Lees ook:VVD vraagt Koninklijke gift voor Voedselbank
Lees ook:Amstelveen bereidt zich nu voor op eerste ‘Koningsdag’
Lees ook:Route Koningsdag naar Stadshart nog geheim
Lees ook:Programma wijktournee burgemeester op Koninginnedag

Eén reactie op “Koningin komt op Koninginnedag naar Stadshart Amstelveen

  1. Frank Bikker

    Hardstikke tof dat de familie naar het stadshart gaat, heeft het volk tenminste lol bij hotel Abina,Oude Dorp en de Amsterdamse Weg!Hoeven we die prinsen ook niet te zien die plichtmatig koekhappen en zaklopen in driedelig pak en daarbij nog moeten lachen ook. Het is wel te hopen voor hun dat de TV er op tijd bij is, want anders moeten ze het 2 keer doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.