B&W leveren hun dienstauto in

Het college van Burgemeester en Wethouders  levert de eigen dienstauto in om kosten te besparen. Van eind juli af gaan de dame en heren met eigen vervoer naar afspraken of maken zij gebruik van een taxi. Het betekent dat er ook geen chauffeur meer nodig is. Voor het eerst sinds menseheugenis. Toch wordt chauffeur Dick Huyer niet ontslagen. Er wordt naar ander werk binnen de organisatie voior hem gezocht. “Voor medewerkers van de gemeente bestaat geen baangarantie, maar wel een werkgarantie,” zegt wethouder Herbert Raat van Financien. Maar het leasecontract voor de BMW van het college wordt niet verlengd. De wagen was aan vervanging toe en van die gelegenheid maken B&W gebruik om het contract te beeindigen. Raat beschouwt het als een manier om het goede voorbeeld aan burgers en ambtrenaren te geven. Vogens hem kostte de auto, inclusief loonkosten, op jaarbasis veel meer dan een ton. Het college bezuigde ook al door bij zijn aantreden van vijf naar vier wethouders terug te gaan, constateert Raat.‘”Wij moeten de komende jaren flink bezuinigen en kijek daarbij ook kritisch naar zijn eigen budgetten. De enige post in de collegebudgetten die nog interessant was om te schrappen, was de auto.” Hoewel vaker gebruik wordt gemaakt van de taxi levert dat volgens hem toch een besparing van een halve ton op.

Lees ook:Afschaffen dienstauto B&W blijkt forse besparing
Lees ook:Stoppen met dienstauto B&W nog steeds voordeliger
Lees ook:Raat trots op Zonnebloem (auto)
Lees ook:Gratis naar stembureau met ‘rode taxi’ (PvdA)
Lees ook:‘Geen regiotaxi nemen naar ziekenhuis’

2 reacties op “B&W leveren hun dienstauto in

  1. j wi

    Terwijl Jan met de Pet gebukt gaat onder de economische crisis lieten de wethouders zich dus rondrijden in een BMW. Wat is dat voor een waanzin?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ooit in een Mercedes. Maar het is nooit anders geweest, in elk geval in de laatste halve eeuw niet. Toch een beetje apart dat dit college aan die traditie een einde maakt.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.