B@W kiezen geld boven welstand met buitenreclame

Hoewel volgens de Welstandscommissie de locatie niet voldoet aan ´redelijke eisen van welstand´, geven B&W toch groen licht voor plaatsing van een enorme reclamevitrine bij de afrit van de A9, langs de Keizer Karelweg. Die levert namelijk geld op en daarvan laat het college zich niet weerhouden door esthetische wensen van de commissie. De 18 meter hoge zuil wordt geplaatst door JCDecaux, waarmee de gemeente een contract heeft voor buitenreclame in de stad.

 

Volgens de welstandscommissie zou het object een meer ruimtelijke omgeving vergen.  Maar met de extra opbrengsten kan de kwaliteit van de openbare ruimte worden opgewaardeerd, redeneert de gemeente. In concreto kan door plaatsing van de megavitrine een aantal viaducten onder de A9 structureel schoon worden gehouden van graffiti en wildplaksels. Ook kan het Keizer Karelviaduct met verlichte vitrines voor kunst- en stadspromotie worden verfraaid, zegt het college. Zodat het bedrijf toestemming voor de bouw krijgt en het advies van de Welstandscommissie wordt genegeerd.

Lees ook:De strijd tegen vervuiling van viaducten
Lees ook:Economie gaat voor gemeente boven ‘welstand’
Lees ook:Bijleveld komt praten over deregulering welstand
Lees ook:Raat bekijkt absentiecontrole bij KKC
Lees ook:‘Welstand’ weerstand voor OV-reizigers

2 reacties op “B@W kiezen geld boven welstand met buitenreclame

  1. co

    Vreselijk, voor geld staan ze deze enorme ontsiering toe.
    Horizonvervuiling, stadsgezichtsverkrachter…ongelooflijk…
    hoeveel geld krijgen ze ????

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Nijkamp

    Dat de welstandcommissie de Bovenkerkerpolder niet heeft voorgesteld als juiste plek van plaatsing. Er was in deze club geen enkel woord van ruimtelijke ordening ten opzichte van het wanstaltige idee van de golfbaan en de bijbehorende gebouwen. Het is er wel, maar stelt echt helemaal niets voor en de invloed is helaas minimaal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.