Nieuwe griffier gemeenteraad

Pascale Georgopoulou (41)wordt vrijwel zeker per 1 september de nieuwe griffier van de gemeenteraad. Een selectiecommissie uit de raad heeft dat voorgesteld. Zij volgt de overleden Cor Heij op. Pascale Georgopoulou is nu nog griffier van de gemeenteraad van Weesp.

Zij is geboren in Heerlen en woont in Monnickendam. Voordat zij in Weesp werkte, was zij senior projectmedewerker voor de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam. Zij is ook raadslid geweest in Utrecht.

De selectiecommissie die haar als opvolger van Heij voorstelt, bestond uit de fractievoorzitters Sander Mager (GroenLinks), Gerben Drost (PvdA) en Linda Roos (Burgerbelangen) en raadsvoorzitter (burgemeester) Van Zanen. Zij doegen drs. Pascale Georgopoulou unaniem voor als nieuwe griffier. Het benoemingsvoorstel wordt op 30 mei door de gemeenteraad behandeld.

Sinds de invoering van het duale stelsel heeft de gemeenteraad en eigen griffier. Cor Heij was de eerste in die functie in Amstelveen. Voorheen, toen ook de wethouders nog tot de raad behoorden, functioneerde de gemeentesecretaris automatisch als zodanig.

 

 

Lees ook:Marnix Philips nieuwe raadsgriffier
Lees ook:Raadsgriffier Cor Heij overleden
Lees ook:Lars Wieringa (VVD) interim-raadsgiffier
Lees ook:Griffier neemt afscheid met les in raadswerk
Lees ook:Alle raadsleden verdacht

3 reacties op “Nieuwe griffier gemeenteraad

  1. Hans van der Liet

    Het zou interessant zijn te vernemen, voor welke partij deze dame in de raad van Utrecht zat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Pascale Georgopoulou
    GroenLinks
    1994-1998

    Pascale Georgopoulou. Haar naam verraadt haar Griekse afkomst. Makkelijk had ze het niet toen ze tegelijk met de CD en het Nederlands Blok haar intrede deed in de politiek. Georgopoulou was raadslid voor Groen Links in de periode 1994 tot 1998 en kijkt, ondanks de vijandigheid, terug op een “plezierige en interessante tijd.” Haar positieve houding was daarbij een wapen in de strijd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Nou, met een Groen Linkser op zo’n sleutelpositie in ons bestel moet het met het milieu in Amstelveen toch helemaal goed komen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.