Extra offensief politie tegen inbrekers

Logo politie AmsterdamMet verhevigde inzet gaat de politie de komende weken het inbrekersgilde in Amstelveen te lijf. Dat heeft commissaris Leen Schaap van de politie in Amsterdam-zuid en Amstelveen laten weten. In Amstelveen vormen woninginbraken een toenemende plaag. Het politiekorps   Amsterdam-Amstelland en de gemeente vinden dat die aangepakt moet worden.

Volgens Schaap is de felle jacht op inbrekers nu geopend. Hij dringt er bij burgers op aan vooral 112 te bellen als zij iets verdachts zien. Er wordt politie in zowel uniform als in burger ingezet. De donkere dagen aan het einde van het jaar blijken veelal een periode van extra activiteit van inbrekers te zijn.

Schaap denkt dat de pakkans in belangrijke mate wordt vergroot door samenwerking met bewoners. De laatste tijd zijn enkele malen boeven gepakt dankzij oplettendheid van burgers. Een keer konden bijvoorbeeld twee dieven worden ingerekend dankzij het optreden van een 16-jarige jongen. Een andere keer belde een meisje van genen jaar de politie. Zij had samen met haar broertje, een tiener, een stel jongens zich verdacht zien ophouden bij een huis. Zij werden opgepakt tien zij met heel veel gestolen goederen naar buiten kwamen. Volgens de politie breken boeven vaak in hun eigen buurt in, omdat zij die goed kennen en ook snel thuis zijn.

Lees ook:Koperdieven bij school Hortensialaan
Lees ook:Jeugdige overvaller krijgt spijt en meldt zich
Lees ook:Tieners na straatroof aangehouden
Lees ook:Scooterrijder (16) rijdt door na ongeval
Lees ook:Dieven trekken spoor van inbraken door de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.